İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şişli’deki Eğitimcilere Yetim Sunumu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in ortaklaşa yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Şişli’deki okul müdürleri ve öğretmenlere tanıtıldı.
Türkiye 03.03.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in ortaklaşa yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Şişli’deki okul müdürleri ve öğretmenlere tanıtıldı.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Eğitim-Bir-Sen’den temsilciler ve yaklaşık 100 öğretmen ve okul müdürlerinin katıldığı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası Şişli Öğretmen Evi’nde tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür programda yaptığı konuşmada: “Okulu sadece dört duvar arasına sıkıştırmak, eğitim öğretim faaliyetlerini sadece sınıfla sınırlamak öğrenciye yapılacak en büyük kötülüktür. Eğer okul sadece sınava hazırlıyorsa sadece akademik başarı için varsa bu da öğrenciye yapılan en büyük kötülüktür. Okul hem hayata hem akademik hayata hem ruh dünyasına hem de gönül dünyasına hitap ettiği zaman, gerçek manada insanın insan olma özelliklerini ön plana çıkartan bütünsel bir süreci tamamlamış sayılır” dedi.

Yentür, kampanyada bir güzellik ve hayır olduğunu belirterek, müdürlerin bu kampanyaya dört elle sarılmasını istediklerini söyledi. Yapılan işlerin tamamen gönüllülük esasına dayandığını, sadece para vermek değil bunun altındaki ruhu anlatabilmenin gerçek manada bir değerler eğitimi olduğunu kaydederek vicdan sahibi olmak insanın en önemli özelliğidir olduğuna vurgu yaptı.

Her ay 55 bin yetime yardım

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, projeyi dünyaya yaymaya çalıştıklarını belirterek, her ay düzenli olarak 55 bin yetime baktıklarını, dönemsel olarak ise bu sayının 400 bini bulduğunu dile getirdi. Yıldırım konuşmasında bir yetimin başını okşayan insanın bütün günahlarının af olacağına inandığını söyledi.

Yıldırım konuşmasında; "Peygamberimize komşu olmak istiyorsanız, çocukların ellerinden tutmak istiyorsanız, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim, anne babası hangi dinden olursa olsun bunlara ulaşmak istiyorsanız bu yetim projesi sizin için çok güzel bir imkandır. İslam İşbirliği Teşkilatı’yla görüşmeler yaptık. Ramazanın 15’inci gününü ‘Yetim Günü’ ilan ettik. İnşallah Türkiye’deki yetimleri de tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

Çocuklarla ilgilenilmemesi halinde yetim çocukların organ mafyasının eline düştüğüne söyleyen Yıldırım, devletlerin bu çocuklara sahip çıkması gerektiğine dikkati çekti.

Program, yapılan takdimlerin ardından son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024