İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’de 17 su kuyusu ve 1 mescit açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika’nın en fakir ülkelerinden birisi olan Somali’deki faaliyetlerini sürdürüyor. Somali’de 17 adet su kuyusunu faaliyete geçiren İHH, yeni bir mescidin yapımını da tamamlayıp yerel halkın kullanımına sundu.
Afrika, Somali 13.03.2010

Somali, dünyanın en yoksul ülkelerini içinde barındıran Afrika kıtasının en sorunlu bölgelerinden birisi. Yaklaşık 10 milyon nüfusu bulunan ülke, kıtanın ‘Afrika Boynuzu’ denilen coğrafi bölgesinde bulunuyor. Yoksulluğun had safhada olduğu ülkede her yıl binlerce çocuk yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalıklardan hayatını kaybediyor. Ülke son yıllarda ise yaşanan iç savaşlar ve gemi kaçıran korsanları ile gündeme geliyor. 

Afrika kıtasının en temel problemlerinden birisi olan sağlıklı suya ulaşma sıkıntısı Somali’de de yaşanıyor. Somali’de çeşitli sosyal yardım projelerini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, son 3 yıl içerisinde Somali’nin farklı bölgelerinde 247 su kuyusu açtı. Yeni yılla birlikte çalışmalarına ara vermeden devam eden İHH, 17 su kuyusunun daha açılışını gerçekleştirdi. Her biri Somali’nin farklı bölgelerinde açılan 17 adet su kuyusundan binlerce kişi istifade edebilecek. Bağışçıların katkıları ile açılan su kuyularına şu isimler verildi : Afiyet, Akar, Darusselam, Emir Ömer Toğay, Erdemliler Derneği, Geyve, Hacı Ahmet Uzuner, Hızır Aleyhsselam, Kamil Saade, Kılınç Ailesi, Mevdet, Murat ve Halise Aksu, Özay Emren Aytekin, Özcan Ailesi, Özden, Şifa Barış ve Tarsus Merve Eczanesi su kuyusu.

Yerel halk mescide kavuştu

Somali nüfusunun neredeyse tamamı Müslüman. Ancak ülkenin bazı yoksul bölgelerinde maddi imkânsızlıklardan dolayı Müslümanlar toplu ibadetlerini bir arada yapacak mescitleri inşa edemiyorlar. İHH, Somali’nin başkenti Mogadişo’nun 65 km batısında bulunan Shabelle bölgesinin Ahemmedhuu köyünde 117 metrekare alan üzerine bir mescit inşa etti. Mahmud Esad Coşan adı verilen mescidin açılışı yerel yöneticilerin katıldığı bir törenle ibadete açıldı. Mescitten toplam 1450 ailenin faydalanması bekleniyor. 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024