İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’de ders zili çaldı
Somali’nin başkenti Mogadişu’da ülkenin en büyük yetimhanesi olan Anadolu Eğitim Merkezi’nde yeni eğitim dönemi başladı.
Somali 16.09.2013

İHH’nın Somali’de inşa ettiği Anadolu Eğitim Merkezi yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerine kapılarını açtı. Bin beş yüz öğrencinin eğitim alabileceği merkeze Somali’nin farklı bölgelerinden çocuklar da geliyor. Merkezde müfredat derslerinin yanı sıra öğrencilere Kuran-ı Kerim, hadis, ilmihal, fıkıh ve özel dil eğitimi dersleri de veriliyor.

İHH, uzun yıllardır iç savaşın gölgesinde yaşayan Somalili yetimlere olan desteğine devam ediyor. Bu çerçevede, Mogadişu’da yetimlerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir eğitim merkezi inşa edildi. 10.000 m2 lik alana inşa edilen Anadolu Eğitim Merkezi, aynı zamanda farklı bölgelerden gelen yoksul ailelerin çocuklarına da hizmet veriyor. Şu anda 155 yetim çocuğun kaldığı merkezin içerisinde; okul binası, idari bilimler binası, Kur’an kursu, yatakhane binası, spor salonu, cami, sağlık kliniği ve yemekhane bulunuyor.

16 yıldır Somali’de faaliyet gösteren İHH, bugüne kadar Tarım Okulu Projesi, Katarakt Projesi ve Su Kuyusu projesi gibi birçok faaliyet ile bölgedeki yardıma muhtaç insanlara destek vermişti.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024