İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili çocukların kalbi Türkiye’de attı
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla tedavi edilmek üzere Somali’den Türkiye’ye getirilen 14 Somalili çocuktan 5’i Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilerek sağlıklarına k
Somali 06.10.2011

Doğuştan kalplerinde delik bulunan 5 Somalili çocuk, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarla hayata tutundu. Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır,  alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen bir dizi ameliyat sonrasında çocukların kalp hastalığından kurtularak normale döndüklerini ifade etti.

Kalplerinde bulunan delik nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan 2 ila 15 yaş arasındaki 5 çocuk gerçekleştirilen ameliyatlar neticesinde ayağa kalktı.  Uzmanların zorlu bir dizi ameliyatla kalplerindeki deliklerin kapatılmasının ardından sağlığına kavuşan Somalili çocuklar yakın zamanda taburcu edilecek.

Başhekim Doç. Dr. İhsan Bakır, “Mavi Bebek türünde bir hastalık olan Fallot Tetralojisi 4 ayrı kalp anomalisini birden içeren, sık görülen bir doğumsal kalp hastalığıdır. Somali’den ülkemize gelen bu çocuklar da gözlemlediğimiz hastalık türü Fallot tetralojisi idi. Zorlu ve riskli bir ameliyatla tedavi edilen bu hastalığı şuan 5 çocuk da atlatmış durumda.” şeklinde konuştu. Çocuk Kardiyolojisi Klinik Şefi Dr. Ender Ödemiş, Somalili çocuklardan birini bıçaksız ameliyatla tedavi ederken, diğer ameliyatlara Doç. Dr. İhsan Bakır, Prof. Dr. Mehmet Yeniterzi, Doç Dr. Ersin Erek ve Operatör Dr. Sertaç Haydın girdi. Çocukların ameliyat sonrası bakımları devam ederken, kısa süre içerisinde taburcu olmaları bekleniyor. Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır son olarak, “İHH gibi vakıfların sayısının daha da artması gerekiyor. Çünkü bu vakıflarımız olmasaydı Somali gibi imkansızlıkların olduğu ülkelerde yaşayan insanlar bu ameliyatları ve tedavileri göremeyerek ölüme terk edilmiş olacaklardı. Bugün bu çocuklar yeniden hayata gözlerini açtılar. Bundan ötürü tüm Türkiye olarak sevinç duymalıyız.” dedi.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024