İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili Doktorlara Pediatri Eğitimi
Somali halkına sağlık alanında desteklerini sürdüren Uluslararası Doktorlar Birliği, İHH ve Benadir Üniversitesi işbirliği ile Mogadişu’da “Mezuniyet Sonrası Pediatri Eğitimi” programı düzenledi.
Afrika, Somali 10.07.2013

3 Temmuz – 6 Temmuz tarihlerinde Benadir Üniversitesi’nde gerçekleşen eğitim programına 55 Somalili doktor katıldı. AID Başkan yardımcıları Prof. Dr. Murat Elevli ve Op. Dr. Şükran Erdem’in de aralarında bulunduğu gönüllü doktorlar seminerler için Mogadişu’ya gitti.

Prof. Dr. Murat Elevli, açılış konuşmasında dost ve kardeş ülke Somali’de bulunmaktan büyük bir onur ve sevinç duyduklarını belirterek Türkiye Üniversiteleri’nde yüzlerce Somalili öğrenci bulunduğunu hatırlattı. YÖK’ten alınan en son bilgiye göre 587 Somalili üniversite öğrencisinin bir kısmının tıp fakültelerinde okuduğunu ve yakın gelecekte bunların ülkelerine geri dönmeleri halinde Somali’nin gelişimine büyük katkıda bulunacaklarını belirtti. Diğer sahalarda olduğu gibi sağlık eğitimi alanında da yardımlaşma ve işbirliğini daha ileri düzeylere çıkarmayı ümit ettiğini ifade eden Elevli, AID faaliyet alanlarını özetleyerek konuşmasına devam etti. AID başkan yardımcısı, yakın bir gelecekte daha kapsamlı bir tıp kongresini Türkiye’de yapmaktan ve Somalili doktorları misafir etmekten büyük mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.

4 gün süren eğitim boyunca Neonatalog Doç. Dr. Derya Büyükkayhan, Çocuk endokrinologu Uzm. Dr. Korcan Demir, Çocuk Kardiologu Doç. Dr. Abdullah Erdem, Genel Pediatrist Prof. Dr. Murat Elevli ile Anasteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu toplam 18 seminer verdi. Çocuk sağlığı ve hastalıklarının anlatıldığı program sonunda katılımcılara sertifikaları Benadir Üniveristesi Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekanı’nın katılımı ile verildi.

Program sonrasında AID Başkan yardımcıları Prof.Dr Murat Elevli ve Op. Dr. Şükran Erdem Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdi Dalmar ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Marian Kasım ile makamında görüştüler. Sağlık Bakanlığı’nın sahra hastanesini ve STK’ların faaliyetlerini ziyaret eden ekibimiz, Somali’de sağlık eğitimi çalışmalarına devam etmeyi hedefliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024