İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali Tarım Okulu eğitmenleri göreve hazır
İHH olarak açtığımız tarım okulunda görev yapacak belletmenler sertifikalarını aldı.
Afrika, Somali, Türkiye 18.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika’da kalıcı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Somali’de kurulması planlanan ‘Tarım Okulları’nda’ görev yapacak olan köylülere Türkiye’ye getirilerek modern tarım yöntemleri öğretildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevli mühendisler tarafından verilen eğitimi öğrenciler başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen törende sertifika verildi. Sertifikalı 11 kişi, Somali’de kurulacak olan ‘Tarım Okullarında’ belletmen olarak görev yapacak.

Öğrencilere sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık gibi konularda teorik ve pratik eğitim verilirken Üniversitenin tahsis ettiği arazilerde öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu. Somalili köylüler, tarım arazilerinde domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi sebzeler üretti.

Öğrenciler Somali’de kurulup yerli halka zirai ürün yetiştirmeyi öğretecek olan ‘ Tarım Okullarında’ görev yapacak. 11 öğrenci burada Türkiye’den gidecek öğretmenlere yardımcı ara eleman olacak. Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde 3 ay süren eğitimin ardından öğrenciler, yaklaşık 10 çeşit sebzenin üretimini öğrendi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

SOMALI yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024