İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sponsor aileler Moritanya’daki yetimleriyle buluştu
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Kuzey Afrika ülkesi Moritanya’da düzenlenen etkinlikte yetimlerin yüzünü güldürdü.
Afrika, Moritanya 24.04.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Kuzey Afrika ülkesi Moritanya’da düzenlenen etkinlikte yetimlerin yüzünü güldürdü.

Moritanya’da bin 400 yetime bakan İHH, sponsor ailelerinin de aralarında bulunduğu bir ekiple “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında çeşitli etkinlikler yapmak ve projeleri yerinde görmek için bu ülkeye gitti.

İlk olarak Moritanya’nın başkenti Nuakşot’taki bir lunaparkta sponsor aileler ile desteklediği yetimler bir araya geldi. Yetimlerin başını okşayan, onlarla oyunlar oynayan, şeker, balon ve oyuncak gibi çeşitli hediyeler veren aileler, yetim çocukların yüzünü güldürdü.

“Çalıştığımız en samimi kurum İHH”

Burada düzenlenen etkinlikte konuşan İHH’nın Moritanya’daki partner kuruluşu olan Hayır Derneği Başkanı Ahmet Talip, uzak memleketlerden buraya geldikleri için İHH yetkililerine teşekkür etti. Hayır Derneği olarak birçok kurumla birlikte çalıştıklarını belirten Talip; “Özellikle sizin bize yaklaşımınız, çocuklarla ilişkileriniz, çocuklara sarılıp öpmeniz bugüne kadar gördüklerimizin içerisinde en samimi olanlarısınız’’ dedi.

“Onların geleceği bizim geleceğimizdir”

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik ise “Allah, ‘Siz insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a iman edersiniz’ der. Bir başka ayette ise, ‘Yeryüzüne Allah’ın salih kulları varis olacaktır’ der. Peygamberimiz de bir hadisi şerifinde, ‘Ben ve yetime bakan cennette şöyleyiz’ der ve işaret parmağı ile orta parmağını birleştirir ve cennette yan yana olacağını işaret eder” dedi.

Türkiye halkının, İHH’nın ve başkanının selamını getirdiğini söyleyen Çelik, “Moritanya’da gençleri bizim kardeşlerimizdir. Onların geleceği bizim geleceğimizdir. Onlar Allah’tan yeni gelen bir yağmur tanesi gibi tertemizdir. Ey Moritanya halkı ve ey Şınkıyti halkı sizin ülkeniz bizim ülkemizdir. Siz bizim kardeşimizsiniz. Biz sizin kardeşiniz” şeklinde konuştu.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024