İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Srilanka artık uzak değil
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazanda Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelere de yardımlarını ulaştırdı. İHH ekipleri 1,5 milyon Müslüman’ın yaşadığı Srilanka’da ihtiyaç sahibi aileler ile yetimlere yardı
14.09.2009

Ramazan ayı gelince İHH ekipleri hayırsever halkımızın bağışlarını uzak, yakın demeden dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, 1,5 milyon Müslüman’ın yaşadığı Srilanka’da ihtiyaç sahibi aileler ile yetimlere yardımlarını dağıttı.

İHH ekipleri; Betticaloa, Trincomalee, Colombo, Puttalam ve Nuwara Eliya şehrinde terör ve tsunami depremi mağduru 3 bin 765 aileye kumanya paketleri dağıttı. Gampola şehrindeki Daru’l-Hasenat yetimhanesindeki 70 yetime bayramlık elbisesi hediye edildi. Vahaneri şehrinde 40 engelli çocuğun eğitim gördüğü Day Care Centre okuluna maddi yardım yapıldı. İHH’nın yardım çalışmasından toplam 20 bin kişi faydalandı.

İHH ekipleri ayrıca Ramazandan sonra ülkede gerçekleştirecekleri projeleri Srilankalı kuruluşlarla görüştüler. Müslümanların ihtiyaç duyduğu projeler hakkında raporlar hazırlandı. Srilankalı Müslümanlar, Kurban bayramında da hayırsever Türkiye halkının desteğini beklediklerini ifade ettiler.

Srilanka Güney Asya'da, Hint Okyanusunda bir ada ülkesi. Nüfusunun yüzde 70’i Budist, yüzde 15’i Hindu, yüzde 8’i Hıristiyan, yüzde 7’si ise Müslüman. Sri Lanka’da, hükümet ile Tamil gerillaları arasındaki çatışmalar sonucu yüz binlerce sivil adayı terk etmek zorunda kaldı. Bunların büyük bir kısmı Hindistan’ın güneyindeki mülteci kamplarında bulunuyor. Tamil gerillalar, ülkedeki Müslümanlara karşı da zaman zaman saldırılar düzenliyorlar. 150 Müslüman’ın katledildiği 1992’deki Kara Perşembe Katliamı’nın ardından, yaklaşık 500 bin Müslüman mülteci konumuna düşmüştü.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024