İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Gemi projesine destek verdi
Filistin Platformu, İsrail’in savaş suçu işlediğini savunan Goldstone Raporu’nu bir panel eşliğinde kamuoyuna tanıttı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 15.05.2010

Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Filistin düşmanlığı ile yanıp tutuşan İsrail’in yöneticilerine seslenmek istiyoruz. Bu barbarlığı yaptığınız Filistinliler insandır. Bunların insan olduğu konusunda farklı bir yorum mu yapıyorsunuz. İsrail şahinleri, bir çakı bıçağı bulunmayan vicdan yüklü bir gemiyi bombalama tehdidinde bulunabilmiştir. Bu nasıl bir gaflettir, bu nasıl bir nefrettir, bu nasıl bir insanlıktır” dedi.

Filistin Platformu,  İsrail’in savaş suçu işlediğini savunan Goldstone Raporu’nu bir panel eşliğinde kamuoyuna tanıttı. 

İsrail’in 27 Aralık 2008 – 18 Ocak 2009 tarihleri arasında Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyon karşısında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, 3 Nisan 2009 tarihinde bir Araştırma Komisyonu kurmuş ve bu komisyon bölgedeki olayları ve işlenen uluslararası mahiyetteki suçları araştırmıştı. Filistin Platformu Hukuk komisyonunca Türkçeye kazandırılan rapor, ilk defa Türk kamuoyuyla paylaşıldı.

Raporu Filistin Platformu Türkçe’ye çevirdi. Ve raporu tanıtan bir panel düzenledi. Panele Devlet Bakanı Faruk Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Filistin Platformu Başkanı Erol Yarar, Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, TGTV Başkanı Necati Ceylan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Vakit gazetesi yazarları Ahmet Varol ve Abdurrrahman Dilipak ile çok sayıda akademisyen katıldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen panelde konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Siyonist İsrail yöneticilerine seslenerek, “Filistin düşmanlığı ile yanıp tutuşan İsrail’in yöneticilerine seslenmek istiyoruz. Bu barbarlığı yaptığınız Filistinliler insandır. Bunların insan olduğu konusunda farklı bir yorum mu yapıyorsunuz. Bunlar da insan. Size yapılmasını istemediğiniz veya tarihin çeşitli sayfalarında size yapılmış zulümlere karşı dünyanın ayağa kalkması konusunda her tür girişimde bulunurken aynı zulmü bugün sizler yaparken karşınızdakilerin de bir gönül, bir beyin taşıdığını, insan olduklarını neden unutuyorsunuz. Umarım bu rapor bir gaz alma raporu olarak kalmayacak. Bu rapordaki önemli hususlar ve ortaya konan deliller uluslararası platforma taşınacak ve bu anlamda netice almaya dönük ne gerekiyorsa Türkiye olarak bu konunun arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. 

İsrail savaş suçu işledi

İHH’nın Gazze’ye gemilerle yapacağı çalışmaya destek olan Faruk Çelik, gemileri vurmakla tehdit eden İsrail’e sert tepki gösterdi. 

Filistin’deki katliamlarıyla İsrail’in hedefine ulaşamadığını kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

“İsrail, Filistin’i Türkiye’nin ve dünyanın gündeminden düşürememiştir. Filistin’i yalnızlaştıramamıştır. İnşa ettiği utanç duvarına rağmen, Gazzede giriştiği katliama rağmen bunu başaramamıştır. Filistin’de evleri yıkan dozerlerin gücü gönüllerdeki Filistin duyarlılığını yıkmaya yetmemiştir. Filistin’de ölen her insan insanlığın bir gün gaflet uykusundan uyanacağına inanarak edebi uykusuna yatmıştır. Çocuklarının öldürülüşünü ekranları karşısında seyretmek zorunda kalanlar zulme duyarlı bir sesi yıllarca beklemişlerdir. Sayın Başbakanın Davosdaki çıkışı sadece tarihe bir not değil, aynı zamanda mazlumların çığlığı, gözyaşlarını kalplerine akıtan vicdanların haykırışı olmuştur.

Bu duyarlılık karşısında adeta gözleri dönen İsrail şahinleri bir çakı bıçağını bulunmayan vicdan yüklü bir gemiyi bombala tehdidinde bulunabilmiştir. Bu nasıl bir gaflettir, bu nasıl bir nefrettir, bu nasıl bir insanlıktır. Tüm bunlar yüzünden bölgede yeni nesiller bu nefrete şahitlik ederek büyümektedir. Geçmişte soykırımlara uğrayan bir toplum bugün nasıl olur da başka bir topluma insanlı dışı muamelelerde bulunur sorusunu sormaktadır. Bölgede barışın egemen olması, Filistin halkının zulmünün son bulması için bu soruyu herkesin daha gür bir şekilde sorması gerektiği inancı içindeyim.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024