İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
STK temsilcileri Mavi Marmara için bir araya geldi
Mavi Marmara gemisine coşkulu bir karşılama töreni düzenlemek isteyen Vakfımız, çeşitli STK temsilcileri ile bir istişare toplantısı düzenledi. Karşılama töreninde yapılabilecekler üzerine konuşulan i
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 20.12.2010

Gazze’de yaşanan ablukayı delmek için İstanbul’dan yola çıkan ve 31 Mayıs tarihinde uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi İstanbul’a geri dönüyor. 9 Türkiyeli aktivistin içerisinde şehit olduğu Mavi Marmara gemisine İstanbul Sarayburnu’nda coşkulu bir karşılama töreni düzenlenecek. 26 Aralık Pazar günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek karşılama törenine Anadolu’nun dört bir yanından ve 50 farklı ülkeden insani yardım gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılması bekleniyor.

Mavi Marmara gemisine hak ettiği şekilde bir karşılama töreni düzenlemek isteyen Vakfımız, çeşitli STK’lar ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. İHH’nın Fatih’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısına 38 STK’dan temsilciler katıldı. Toplantıda katılımcılara bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisinin görkemli bir karşılamayı hak ettiğini söyledi. 26 Aralık tarihinde bütün dünyanın gözünün bu karşılama töreninde olacağını söyleyen Yıldırım, Müslümanların Mavi Marmara olayının takipçisi olduğunu göstermesi bakımından bu karşılamanın büyük önem taşıdığını dile getirdi. Yıldırım ayrıca ‘eğer uğurlama töreninde yüz binlerce kişi olsaydı İsrail bu saldırıyı düzenleyemezdi’ derken, ‘Mavi Marmara’yı gönderdiğimizden daha coşkulu bir şekilde karşılayacağız’ şeklinde konuştu.

Bülent Yıldırım’ın yaptığı konuşmanın ardından karşılama töreninde STK’ların neler yapabileceği üzerine görüşmeler yapıldı. 38 STK’nın temsilcileri de Mavi Marmara’yı en iyi şekilde karşılamak için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirttiler.

Gazze'de bir açıkhava hapishanesinde yaşayan Filistinli kardeşlerimiz için yola çıkmıştı Mavi Marmara, 22 Mayıs sabahı Sarayburnu'ndan dualarla yolcu edilmişti. İnsanlık adına Gazze'ye gidiyordu. 36 farklı ülkeden yüzlerce kişiyi taşıyordu. 31 Mayıs sabahı, Akdeniz'in mavi suları tarihin en büyük insanlık suçlarından birine tanık oldu. İsrail donanması, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” filosuna uluslararası sularda saldırdı. İnsanlığı vurdu, insanları vurdu! 9 insani yardım gönüllüsü şehit edildi, 54 kişi yaralandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026