İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Türkiye’deki öğrenciler 20 binden fazla yetime sponsor oldu
İyilikte yarışan öğrenciler, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin son günü itibariyle 80 ilde 8 bin 4 okulda Türkiye ve dünya genelinde 20 bin 182 yetim kardeşinin bakımını üstlendi.
Türkiye 19.01.2018

İHH İnsanı Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen paydaşlığında yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi beşinci yılında okullarda farkındalık oluşturmaya ve yetim çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

441975811924.jpg

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde başlayıp ülkemizin 80 ilinde okullarda öğrencilerin gayretleriyle yürütülüyor. İyilikte Yarışan Sınıflar projesi 2017-2018 eğitim öğretim döneminin 1. döneminde okullarımızda iyiliğe öncülük etmeye devam ediyor. Öğrenciler, öğretmenlerin rehberliğinde sınıflarında tamamen gönüllülük kapsamında harçlıklarından ayırdıkları küçük miktarlarla ülkemiz dahil 52 farklı ülke ve bölgedeki ailesini kaybeden korunmasız kardeşlerini desteklemeye devam ediyor.

 06095852_2.jpg

Savaş, hastalık, afet ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı dünyamızda en büyük sorunlarla ailesini kaybeden çocuklar karşılaşıyor. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan en son verilerde; her gün 5 yaş altı 15 bin çocuğun hayatını önlenebilir hastalıklardan kaybettiği, 10 bin çocuğun ailesini kaybederek, bir aile korunmasından mahrum kaldığı bir dönemde böyle güzel bir çalışma ile ailesini kaybeden kardeşlerine sahip çıkan öğrencilerimiz toplumsal bir duyarlılığa da öncülük ediyor. Okul ve Kur’an kurslarında eğitimlerine devam eden öğrencilere en büyük destek okul idareci ve öğretmenleri tarafından veriliyor. Gönüllülük esasıyla yürütülen proje değerler eğitiminin bir parçası olarak takip ediliyor.

441925498004.jpg

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında Bolu, Bayburt, Uşak, Sivas, Ordu ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Ayrıca İstanbul’un 16 ilçesinde organize edilen proje bilgilendirme toplantıların da; İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri yanında okulların idareci ve öğretmenlerinin katıldığı toplantılarda projenin son durumu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

441952686249.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025