İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna halkının yardımına öğrencilerimiz koştu
Bosna'da son 120 yılın en büyük sel felaketinin enkazını temizleme çalışmaları sürerken İHH’nın okuttuğu 22 farklı ülkeden 45 öğrenci temizlik çalışmalarına katıldı. Öğrenciler Miraç Gecesi kapı kapı dolaşarak kumanya dağıttı.
Bosna-Hersek 28.05.2014

Sel felaketinin izlerini silmeye çalışan Bosna halkının yardımına, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) öğrencileri koştu. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde burslu okuttuğu 22 ülkeden 45 öğrenci, Miraç Kandili'nde Bosnalı kardeşlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler Zenica'da temizlik çalışmalarına katıldı ve gıda yardımı dağıttı.



MİRAÇ GECESİ EN ANLAMLI YARDIM

Bosna Hersek'te son 120 yılın en büyük sel felaketinden sonra suların çekilmesiyle ortaya çıkan çamur dağları ve enkazın temizleme çalışmaları, bölge halkını salgın hastalıklar konusunda tehtit ederken, devletin bu çalışmalara yeteri kadar katılamaması halkı çaresiz bıraktı.



AFRİKALILARI GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR

İHH'nın Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde okuttuğu öğrenciler, Zenica bölgesi olmak üzere Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı sel altında kalan evlere giderek suyu boşalttılar, biriken balçığı temizlediler ve temizlik ve gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler. 22 farklı ülkeden bir araya gelen Afrikalı, Asyalı öğrencileri karşılarında gören Bosnalılar duygusal anlar yaşadılar.



Bosna'da kapı kapı gezip kumanya dağıttılar

Felaketin ilk günlerinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren ve topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran yardımsever öğrencilerden oluşan 45 kişilk temizleme ekibi, Miraç Kandili'nin olduğu gün, Bosnalı kardeşlerine yardım için kolları sıvadı.



Bize elini uzatan Türkiye'ye selâm

Boşnaklar, bu zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan uluslararası öğrencilere teşekkür ederken, gerek yardımı yapanlara gerekse yardımı ileten öğrencilere hayır dualarını gönderdiler ve Türkiye halkına selamlarını ilettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024