İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sudan’da bayram hazırlığı
Sudan’da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Kuzey Kordofan ve Hartum şehirlerinde 500 çocuğa bayramlık dağıtılırken, bayramda kesilmek üzere 600 adet büyükbaş, 100 adet de küçükbaş kurbanlık satın alındı.
Sudan 05.07.2022

Vekaletini aldığı kurbanları bayramda Türkiye dâhil 60 ülkede yetimlere, ailelerine, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırlanan İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarına devam ediyor. İHH, bayramda çalışma gerçekleştireceği ülkelerde bayramlık elbise dağıtımlarına başlarken, kurbanlık alımlarını da büyük ölçüde tamamladı.

sudanda-bayram-hazirligi-4.jpg

500 çocuğa bayramlık hediyesi

Bayramlık dağıtımlarının yapıldığı ülkelerden biri de Sudan. Hartum’da 394 çocuğa, Kuzey Kordofan’da ise 106 çocuğa bayramlık elbise hediye eden İHH, çocukların yüzlerini güldürdü.

sudanda-bayram-hazirligi-12.jpg

Ayrıca, bayramda kesilmek üzere Sudan’da 600 adet büyükbaş, 100 adet de küçükbaş kurbanlık satın alındı. Kurbanlık paylarının bayramda 14 bin 700 aileye dağıtılması hedefleniyor. Dağıtımlar, Hartum, Güney Darfur, Batı Darfur, Kuzey Kordofan, Beyaz Nil ve Gadarif şehirlerinde yapılacak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026