İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Yemenli ihtiyaç sahiplerine destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2014 yılından bu yana iç savaşın devam ettiği Yemen’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH son olarak, bölgeye gönderdiği ekibiyle ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı.
Yemen 03.08.2022

20 yıldır Yemenli ihtiyaç sahiplerine yardım götüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 2014’te başlayan iç savaş sonrasında ise ülkeye yönelik yardımlarını daha da sıklaştırdı. İHH, bu kapsamda son olarak, bölgeye gönderdiği ekibiyle ihtiyaç sahiplerine farklı alanlarda destek oldu.

Gıda dağıtımı ve gelir desteği projeleri ile destek

2 gün süren yolculuğun ardından Yemen’e ulaşan İHH ekibi; ilk olarak Marib’te, sonrasında ise Seiyun’da gıda paketi dağıtımında bulundu. Toplamda 670 aileye dağıtılan gıda paketlerinin içinde; un, yağ, şeker, salça, pirinç ve hurma gibi temel gıda maddeleri yer aldı. Gıda dağıtımlarının yanı sıra, ailelerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla yürütülen Gelir Desteği Projesi ile de ihtiyaç sahiplerine destek olundu. Proje çerçevesinde, 16 aileye 16 adet dikiş makinesi, 15 aileye 8’er adet küçükbaş hayvan verildi. Ayrıca, 11 aileye arı kovanları dağıtılırken, 3 manav dükkânı ile bir de bakkal açılışı yapıldı.

ihhdan-yemenli-ihtiyac-sahiplerine-destek-18.jpg

Sağlık ocağı hizmete devam ediyor

İHH tarafından 2017 yılında Marib’te açılan sağlık ocağı da hizmet vermeye devam ediyor. İçerisinde laboratuvarın da yer aldığı sağlık ocağında, hastaların muayene, tahlil ve tedavileri ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Hastaların ilaçları da sağlık ocağının içerisinde bulunan eczaneden ücresiz olarak veriliyor.

ihhdan-yemenli-ihtiyac-sahiplerine-destek-17.jpg

“20 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor”

Yemen’e giden ekipte yer alan İHH Medya Biriminden Burak Battal, ülkede iç savaşın 2014 yılından bu yana devam ettiğini hatırlattı. Battal, “BM raporlarına göre Yemen’de 23.4 milyon kişi bir şekilde yerinden edildi. Bu göçmenlerin 4.3 milyonu ise ülke içinde farklı noktalara göç etmek mecburiyetinde kaldı. Ülkenin farklı şehirlerinde yüzlerce göçmen kampı bulunuyor. 29 milyon nüfuslu ülkenin yaklaşık 20 milyonu, insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 3 buçuk milyon hamile ve 5 yaşından küçük çocuk ise yetersiz beslenmeyle karşı karşıya.” dedi.

burak-battal.jpg

“Kardeşlerimiz yolumuzu gözlüyor”

Savaşın oluşturduğu tahribat nedeniyle çalışma  alanlarının çok kısıtlı olduğunu anlatan Burak Battal, “İnsanlar iş bulmakta güçlük çekiyorlar ve gelir elde edemedikleri için ailelerini geçindirmekte büyük sıkıntılar yaşıyorlar. İçinde bulunulan zor durumun daha da derinleşmemesi için eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar pek çok alanda bu ülkeye yardım ulaştırmak gerekiyor. Buradaki kardeşlerimiz yolumuzu gözlüyor” ifadelerini kullandı.

ihhdan-yemenli-ihtiyac-sahiplerine-destek-1.jpg

Destek olmak için

İhtiyaç sahibi Yemenlilere destek olmak isteyen bağışçılar, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YEMEN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024