İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’de İHH’ya katarakt desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı’nca Nijer’e yapılan Katarakt Hastanesi için Kocaeli’de düzenlenen tanıtım toplantısında 180 bin lira yardım toplandı.
Nijer 13.01.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, Nijer Katarakt Hastanesi için, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve Araştırmacı Gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın katılımlarıyla 22 Aralık Pazar günü Kocaeli İzmit Antik Kapı Restaurant’ta tanıtım kahvaltısı düzenledi.

Burkino Faso'dan gelen Abdurrahman Sanfo Hoca’nın Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Kocaeli İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal’ın Afrika’da yaygın olan katarakt hastalığına dair konuşması ile devam etti. Yeşildal konuşmasında, katarakt dışında yaşanan göz hastalıklarının ve körlüklerin de önlenebilir düzeyde olduğunu, Nijer Katarakt Hastanesi ile göz hastalıklarının büyük ölçüde önüne geçilebileceğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında görmenin çok büyük bir nimet olduğuna değinerek, İHH İnsani Yardım Vakfı’na yardımlarından ve girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

İHH Katarakt Birimi Sorumlusu İhsan Özyürek de dünya üzerindeki katarakt çalışmaları ile ilgili yaptığı sunumda Katarak hastalığını, Afrika’daki genel durumu ve yapılacak hastaneyle ilgili bilgi verdi. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konuşmasında İHH’nın gerçekleştirdiği çalışmaların öneminden bahsetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, projeye harçlıklarını biriktirerek 1000’er TL katkıda bulunan 10 yaşındaki Zeynep Aytaç ve Ebrar Kula’ya Nijerli öğrencilerin eğitimlerinde kullandığı tahta defterlerden hediye etti.

İHH’nın dünya üzerinde yaptığı çalışmaları anlatan geniş çaplı bir videonun gösterildiği programda kataraktlı bir insanın dünyaya nasıl baktığını anlayabilmeleri için konukların masasına katarakt gözlükleri bırakıldı.

Program sonucunda toplam maliyeti 500.000 TL olan Katarakt Projesine 180.000 TL yardım sağlandı.

KATARAKT PROJESİ
Nijer Katarakt Hastanesi’nde görev alacak Nijerli doktorlara 5 yıl içerisinde ameliyat yapabilecek bilgi ve donanıma sahip olmaları için TİKA, İslam Kalkınma Bankası ve Nijer Sağlık Bakanlığı tarafından hızlandırılmış bir eğitim verilecek. Bakanlık tarafından ayrıca, İHH’nın 2014 yılının Haziran ayında tamamlamayı planladığı hastaneye ek olarak aynı anda 6 kişinin ameliyatının yapılabileceği 3 ameliyathane ve 3 muayenehane tahsis edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024