İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye Halkına Yardımın Kesilmesini İsteyenlere Cevap
Son günlerde belirli merkezler tarafından İHH İnsani Yardım Vakfı'nın El-Kaide ile ilişkisi olduğuna dair dezenformasyon içeren asılsız ve mesnetsiz paylaşımlar yapılmaktadır. Özellikle sosyal medya aracılığıyla yayılan bu paylaşımlar hiçbir somut belge veya bilgiye dayandırılmadan hatta yalan olduğu kesinleşmiş bir haberden alıntı yapılarak gerçekleştirilmiştir.
Suriye, Türkiye 06.08.2013

Şöyle ki;

İngiltere’den Suriye’ye insani yardım götürmekte olan bir İngiliz yardım kuruluşu konvoyunun üyelerine sadece dış görünüşlerine dair unsurlardan dolayı bu kişilerin El Kaide yakıştırması yapılarak ve İHH’nın da savaşmak amacıyla Suriye'ye giden sözde El-Kaide militanlarına yardımcı olduğu algısını oluşturacak şekilde yönlendirme içeren haberler paylaşılmıştır. Bu konvoy 75 araç (ambulans, itfaiye aracı, çöp aracı olmak üzere) ile öğretmen, hemşire, avukat, doktor vs gibi birçok farklı meslekten gönüllü ve bağışçı insanlardan oluşmaktadır. Bu kişiler de araçları ve malzemeleri de Londra’dan buraya yaptıkları seyahat boyunca gerek Avrupa içerisinde gerekse Türkiye ‘ye geçişte tüm seyahat kurallarına ve insani yardım mevzuatına uygun şekilde seyahat etmişlerdir. İstanbul’da basın toplantısı yapılarak seyahatlerini Reyhanlı'ya devam ettirmişlerdir. Bu asılsız haber ve ithamlar mazlum Suriye halkı için kilometrelerce yol gelen ve topladıkları yardımları Suriyeli çocuklara ve yaralılara götürmekte olan bu insanları üzmüş ve itham altında bırakmıştır.

Ayrıca yine bu haberlerde ve paylaşımlarda kullanılan İHH Başkanı'nın El-Kaideye yardım ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı iddiasının, hiçbir dayanağı yoktur, ve aslında dayanağının olmadığı da söz konusu asılsız haber içerisinde müellifleri tarafından da de belirtilmiştir. Habertürk Gazetesi'nde 15.06.2012 tarihinde yapılan aynı içerikli haber, bu asılsız dedikoduları yayan mihrak tarafından dayanak olarak gösterilmiş ve sanki yeni bir bilgiymiş gibi kamuoyuna sunulmuştur. Halbuki bu haber hakkında, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2012/246 D. iş nolu dosyası üzerinden tekzip kararı alınmış ve bu karar gereğince aynı gazetenin 26.09.2012 tarihli nüshasında cevap ve düzeltme metni yayınlanmıştır. Ayrıca bu haberin yazarı hakkında İHH avukatları tarafından yapılan suç duyurusu neticesinde İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, bu şahsın İHH İnsani Yardım Vakfı'na ve başkanına karşı “basın yoluyla hakaret suçunu işlediği” nden bahisle cezalandırılmasına karar vermiş ve bu karar kesinleşmiştir. Dolayısıyla İHH ve başkanı hakkında herhangi bir soruşturma açılmış değildir, bu tam anlamıyla bir yalan haberdir. Bu yalan haberi kullananlar kötü amaçlıdır ve suç işlemektedir.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Dünyanın yardıma ihtiyaç duyulan değişik coğrafyalarında sayısız yardım faaliyetinde bulunmuş ve bu vesileyle tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü kurmuştur. Suriye’de yaşanan insanlık dramında da yüklendiği misyonun gereklerini tüm ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak yerine getirmektedir. Suriye’de çok acı bir şekilde Arap, Kürt, Türk milletine mensup Suriye halkı kan ve gözyaşı dökmektedir. Belki de acısı yüzyıllarca silinemeyecek savaşın ortasında, her bölgede herkese temel insani ihtiyaçları ulaştırmaya çalışan İHH, bu yardımların kesilmesini isteyen çevrelerin bu tür karalama kampanyaları ve kara propagandaları ile zaman zaman muhatap olmaktadır. Bu karalama kampanyalarına başta İsrail'den olmak üzere çok önemli dış desteklerin geldiği hatta bazen bu kampanyaların İsrail eseri olduğu ve yerli ve yabancı taşeronlar kullandığı da malumumuzdur. Tabi kullanılan en ucuz ve basit yöntem ise “terörizm” suçlamasıdır.

Ayrıca şu hususa da dikkat çekmek isteriz ki; bölgede bulunan ve abluka altında muhtaç durumda olan Kürtlere yardımın da önünü tıkayan bölgedeki bazı kürt unsurlar yardımı bu şekilde engelleyemeyince bugün bu yardımları karalamayı tercih ediyor. Ancak mazlumun muhtacın kimliğini ayırt etmeden yardım eden İHH İnsani Yardım Vakfı'nın İslami sorumlulukla gerçekleştirdiği bu yardımlardan İslami değerlere üst seviyede değer veren bölge kürt nüfusunca duyulan teveccühten dahi rahatsız olan bu anlayış hiçbir insani değerle bağdaşmaz. Bu olsa olsa oradaki halka zulümdür.

Tüm bu karalamalara rağmen canları pahasına çalışan İHH ekiplerini ve gönüllülerini durdurmak adına yürütülen bu kampanyalara prim verilmeyecek ve İHH mazlum, mağdur, muhacir ve yetimlere yardım etmeye devam edecektir.

Bu iftira ve karalama kampanyalarını üreten ve dağıtan tüm kişi, kurum ve organlar hakkında da İHH avukatları tarafından her türlü hukuki yola başvurulmuş ve suç duyurusunda bulunularak hukuki takibe geçilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022