İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye Koordinasyon Merkezi yeniden inşa ediliyor
İHH, yardım bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibinin zor durumda kalmaması adına fırın ve lojistik depolarını yeniden hizmete açmak için var gücüyle çalışıyor. Destekçilerin sayesinde yakın zamanda fırın ve depoların yeniden hizmete girmesi planlanıyor.
Suriye 31.07.2015

Suriye yıllar süren çatışmalar nedeniyle zor durumda. Son 4 yılda 300 bin insan hayatını kaybetti. İHH, saldırıların başladığı ilk günden beri Suriyeli mültecilere yardım ulaştırıyor. Yardımları koordine etmek için Kilis ve Reyhanlı’da iki ayrı lojistik merkezi kuruldu. Günlük 15-20 yardım TIR’ının Suriye içerisindeki mülteci kamplarına gönderildiği Reyhanlı merkezinde 30 Temmuz 2015 tarihinde büyük bir yangın çıktı. 2013 yılında 23 dönüm arazi üzerine inşa edilen merkezde, gıda, sağlık, giyim malzemelerinin sevkiyatının yapıldığı 24 bin tonluk depolar kullanılamaz hale geldi. Merkezde bulunan ve günde 170 bin ekmek üreten fırın da alevler içinde kaldı. Yangında kullanılamaz hale gelen bu fırında şimdiye kadar 200 milyon ekmek üretildi.

İHH Suriye koordinasyon merkezlerinin faaliyetleri neticesinde bu güne kadar 1 milyon kişiye gıda, 600.000 kişiye giyim, 257.500 kişiye eğitim ve 444.500 kişiye sağlık yardımı ulaştı. İHH’nın Suriye içerisinde inşa ettiği çadır ve konteyner kentlerde 50.000 kişi yaşıyor.

İHH, yardım bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibinin zor durumda kalmaması adına fırın ve lojistik depolarını yeniden hizmete açmak için var gücüyle çalışıyor. Destekçilerin sayesinde yakın zamanda fırın ve depoların yeniden hizmete girmesi planlanıyor. Yardımların kesintiye uğramaması için başlanan “yeniden inşa” çalışmasına siz de destek verebilirsiniz.

SURİYE yazıp 3072'ye göndererek 5 TL katkıda bulunabilirsiniz.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ayn el Arab’ın kırsalında bulunan köylerde yaşayan ailelere Fırat Nehri üzerinden kayıklarla yardım ulaştırıyor.
28.01.2026
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
Suriye’de yaşanan çatışmalar kapsamında ilan edilen ateşkesin 15 gün daha uzatıldığı bildirildi. Ateşkesin uzatılmasıyla birlikte Ayn el Arab’a doğru insani yardım koridoru açıldı.
25.01.2026
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı boyunca Sudan’da sürdürdüğü insani yardım çalışmalarıyla iç savaştan etkilenen 1 milyon 726 bin 390 kişiye yardım ulaştırdı.
13.01.2026