İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de '4 şehir' tahliyesi başladı
Suriye krizinden en fazla etkilenen insanların başında kuşatma altında siviller gelmektedir.
Suriye 14.04.2017

Gerek rejim kontrolünde ve gerekse muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde farklı mezhep, etnisite veya siyasi görüşe mensup yüzbinlerce sivilin karşı tarafa baskı amacıyla muhasara altında tutulması savaş hukukuna da uluslararası insani hukuka da muhalif uygulamalardır.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sivillerin kurtarılması için ve temel insani ihtiyaçlara ulaşabilmeleri için bir çok insani drama sebep olan bu hukuksuz uygulamaları sonlandırmak için krizin taraflarına ve onlara destek veren bölgedeki diğer ülkelere defaatle çağrıda bulunmuş bu kapsamda ilgili bir çok devlet yetkilisi ve devlet dışı gruplarla görüşme yapmıştır. İHH İnsani Diplomasi Biriminin sürdürdüğü bu girişimler neticesinde birçok sivilin kurtarılmasında önemli sonuçlar elde edilmiştir. 

Sadece başlangıçtaki çağrı ve insani diplomasi girişiminde yer aldığımız ve bu çerçevede yaptığımız bu çağrıların ve görüşmelerin de hedefi olan, “Suriye’de muhasara altındaki bölgelerdeki sivillerin tahliye edilmesi mutabakatı” tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır.

whatsapp-image-2017-04-14-at-17.47.03.jpeg

Katar devletinin arabuluculuğuyla geçen hafta başlatılan 4 şehir tahliyesi kapsamında vakfımızca Zebedani ve Madaya bölgelerinden İdlib’e tahliye edilecek sivillerin barınmaları için kamp hazırlıkları başlatılmış ve 41 çadırdan oluşan ilk kamp İdlib’de kurulmuştur. Ayrıca çadırlara yerleşecek siviller için acil ihtiyaç paketleri hazırlanmış olup ailelere soba, battaniye ile un, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım kolileri dağıtılacaktır.

İHH olarak savaştan etkilenen sivillere yardımlarımız aralıksız olarak devam edecektir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

whatsapp-image-2017-04-14-at-17.47.07.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024