İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de çocuklar için oyuncak şenliği
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Kilis'e sınır komşusu olan Suriye'nin Azez kasabasındaki mülteci kamplarında eğitim gören bin çocuk için şenlik düzenlenerek oyuncak hediye edildi.
Suriye 10.08.2018

Azez'deki Uluslararası Şam Üniversitesi kampüsünde bulunan Reyyan Kampında, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan çevre kamplardaki anaokullarında eğitim gören bin çocuk için 'Oyuncak Şenliği' düzelendi. Şenliğe katılan küçük çocuklar savaşın stresini üzerlerinden atarak doyasıya eğlendi. Türkiye'den gelen cambaz, semazen, balon ustası ve palyaçolarla eğlenen çocuklara gün sonunda Sakarya'daki çocukların aldıkları oyuncaklar hediye edildi.

detay1.jpeg

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, Suriye'de yaşayan çocukların savaş ortamında doğup büyüdüğünü ve daha önce barışı görmediklerini söyledi. Düzenlenen etkinlikle çocukların barış ortamını tanımasının amaçlandığını ifade eden Sebahattin Aydın, şunları söyledi:

"Sakarya'daki gençlerimiz ve çocuklarımızın katkılarıyla, buradakilerin çocukluklarını yaşayabilmeleri barışın nasıl bir şey olduğunu anlayabilmeleri amacıyla kampanya başlattık. Biri buradaki çocuklarımıza yönelik, diğeri Sakarya'daki çocuklarımıza yönelik. Sakarya'daki çocuklar harçlıklarından biriktirdiği paralarla aldıkları oyuncakları buradaki kardeşlerine gönderdi. Böylece kafalarında oluşturdukları sınırları kaldırmış oldu. Önümüzdeki hafta inşallah bu çocuklarımıza bayramlık kıyafet yardımı yapacağız. Böylelikle bayram öncesi savaş psikolojisine girmiş çocuklarımızı bu psikolojiden çıkarmış, iyice motive olmalarını sağlayacağız. Daha sonra ise Kurban Bayramı'nda, bağışçılarımızın yaptığı kurban bağışlarını çocuklarımıza dağıtarak 2 hafta içerisinde çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. İlk etapta 500 çocuğumuzu buraya davet ettik. Çevredeki kamplarla beraber bin çocuğumuza bu hediyeleri ulaştıracağız."

ic.jpeg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla Suriyelilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, SURİYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabilecek. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine SURİYE koduyla bu yardımlara destek olabilecek.

oyun.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024