İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'deki insanlık suçunu belgeleyen yeni fotoğraflar
Suriye rejiminin tutuklu muhaliflere uyguladığı sistematik işkenceyi gözler önüne seren yeni fotoğraflara ulaşıldı.
Suriye 22.05.2014

Anadolu Ajansı, Suriye rejiminin tutuklu muhaliflere uyguladığı sistematik işkenceyi gösteren yeni fotoğraflara ulaştı.

BM Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk edilmesine ilişkin karar tasarısını oylamaya sunmasıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkan yeni görüntüler, tutuklulara uygulanan işkencenin korkunç boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ortaya çıkan 8 yeni fotoğrafta, gözleri yuvalarından çıkarılmış gençler, vücudunda delici ve kesici aletlerle derin darbeler olan çocuk ve yaşlılar, aç bırakılarak ve işkence edilerek öldürülen kadınlar, gözü çıkarılan, kulağı kesilen ve vücudu ikiye ayrılarak beden bütünlüğü bozulan mahkumlara ait görüntüler yer alıyor.

Fotoğraflarda, işkence sebebiyle hayatını kaybedenler numaralandırılmış şekilde yan yana yatıyor.

İsviçre öncülüğünde geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) mektup gönderen 58 ülke, Suriye'deki durumun UCM'ye sevkini desteklediklerini duyurmuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da daha önceki açıklamalarında, Suriye'de insan hakları ihlalleri yapıldığına yönelik kuvvetli deliller olduğunu belirterek, bunun sorumlularının yargılanması için BMGK'yı göreve çağırmıştı.

Bu arada Rusya ve Çin, Suriye’de işlenen savaş suçlarının UCM'ye sevk edilmesi için Fransa tarafından hazırlanan ve BM Güvenlik Konseyi'nde bugün oylanan karar tasarısını, Suriye’de çözüm çabalarına fayda sağlamayacağı gerekçesiyle veto etti.

Suriye ordusu tarafından işkenceyle ve aç bırakılarak öldürülen rejim muhaliflerinin fotoğrafını çekmekle görevli kod adı "Caesar" olan askeri bir polis, 11 bin kurbana ait 55 bin fotoğrafla Suriye'den kaçmış, Anadolu Ajansı 20 Ocak'ta söz konusu fotoğrafların bir kısmına ulaşmıştı.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024