İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli çocuklara sağlık yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işitme engelli üç çocuğu Azez'de barındıkları kampta tedavi ettirdi.
Suriye 02.09.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, Azez'deki Babüsselam kampında, işitme kaybı olan üç çocuğun tedavisini sağladı. Türkiye’den getirilen uzmanlar ve cihazlarla tedavisi yapılan çocukların 6 aylık süreçte duymaya başlaması bekleniyor.

Çocukların biri Halep'te yaşadığı sırada bombardımanların etkisiyle bu yetisini kaybetmişti. Diğer ikisi ise doğuştan işitme engelliydi.

detay.jpg

Hem işitme yetisini hem babasını kaybetti

Bombardımanda duyma kabiliyetini yitiren 10 yaşındaki Ali Velid Muhammed'in amcası Semir Yusuf Muhammed, “Halep’te 7 yıl önce, Ali evin çatısında oynarken yakınına varil bombası düştü. Saldırıda duyma yetisini kaybetti. Aynı saldırıda babasını da kaybetti." dedi. Amca Muhammed, Ali'nin o dönemde henüz 2,5 yaşında olduğunu ve konuşmayı öğrendiği sırada bunu yaşadığını belirterek "İnşallah kulağına takılan cihaz sayesinde yeniden duyabilecek ve konuşabilecek” ifadesini kullandı.

İHH'nin tedavi ettirdiği diğer çocuklar Merve ve Cemile'nin yengesi Um Ökkeş, "Çocukların en ufak kardeşleri, babası ve annesi de duymuyor. Allah razı olsun Türkiye ve İHH çocuklarımızla ilgilendi. İnşallah duyabilecekler” diye konuştu.

ic1.jpg

Yardımlar devam ediyor

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren halka birçok alanda yardım ulaştırmaya devam ediyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024