İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli öğretmen protez bacağına İHH ile kavuşuyor
Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen bombalanma sonucu iki bacağını da kaybeden Suriyeli öğretmen Nağan Elvan'a protez takılması için İHH İnsani Yardım Vakfı, AID ve Kuveyt Beyt-ül Zekat Kurumu harekete geçti.
Suriye 22.08.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib kentinde rejim uçaklarından atılan bombaların okula isabet etmesi sonucu iki bacağını kaybeden 25 yaşındaki öğretmen Nağan Elvan’ın protez bacağa kavuşmasına vesile olacak.

İlkokul öğretmeni Elvan, 6 ay önce görev yaptığı okulun rejim uçaklarının saldırısına uğraması sonucu iki bacağını kaybetti. Protez bacak takılması umuduyla Hatay'a yerleşen Elvan'a İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Kuveyt Beyt-ül Zekât Kurumu sahip çıktı. Ortez - protez merkezine getirilen Elvan'ın ilk muayenesi yapılarak bacak ölçüleri alındı.

“Protez bacağıma kavuşacağım için çok mutluyum”

Nağan Elvan, muayene sonrasında yaptığı açıklamada, protez hayaline kavuşacağı için mutlu olduğunu söyledi. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Elvan, “Çok mutlu ve huzurluyum. Tekrar eski günlerime döneceğim için heyecanlanıyorum. Eşime yük olmayacağım için de sevinçliyim. Allah herkesten razı oldun.” dedi.

Haberin yayınlandığı günden itibaren çok sayıda telefon aldıklarını belirten Elvan, “Türk halkına minnettarız. Bizi yalnız bırakmadılar. Protez bacağıma kavuşacağım için çok mutluyum. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim. Bu mutluluğumun tarifi yok, en kısa zamanda tekrar yürüyebilecek olduğum için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Nağan Elvan'ın 27 yaşındaki eşi Azim Elvan da kendilerine uzanan yardım elinden dolayı sevinçli olduklarını belirtti.

whatsapp-image-2017-08-22-at-12.45.04-1.jpeg

“Haberin görür görmez hastamıza ulaştık”

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun ise Anadolu Ajansı’nın haberi üzerine ailenin durumundan haberdar olup, kendilerine ulaştıklarını aktardı. Elvan için İHH, AID ve Kuveyt Beyt-ül Zekat Kurumu olarak devreye girdiklerini anımsatan Tosun, “Kardeşimize protez takılması için işlemler başladı. Kısa sürede inşallah eski günlerindeki gibi ayağa tek başına kalkabilecek. Ailenin her türlü yanında olacağız” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024