İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyelilere 15 milyon ekmek
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Ramazan ayının ilk 20 gününde, Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki Suriyelilere 15 milyon ekmek dağıtıldı.
Suriye 05.06.2018

“Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla Ramazan 2018 faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, yıllardır olduğu gibi Suriyelileri Ramazan’da da yalnız bırakmayarak yardım ulaştırıyor. İHH bu kapsamda, Ramazan’ın ilk 20 gününde Suriyelilere 15 milyon ekmek yardımında bulundu. Ekmeklerden; Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki Suriyeliler istifade etti.

firin.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriyeliler'in ekmek ihtiyacını karşılamaya devam ettiklerini söyledi.

Ekmeklerin Suriyeli ailelerin damak tadına uygun ve 3 gün bozulmadan saklanabilecek şekilde üretildiğini belirten Tosun, “Ramazan ayında da ekmek dağıtımlarına devam ediyoruz. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'nın yanı sıra Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz fırınlarımızda üretilen günlük 750 bin ekmeği ramazan ayı içerisinde de her gün iftar saatinden hemen önce çadır kent ve köylerdeki ailelere dağıtıyoruz” dedi.

dagitim.jpg

Ramazan ayının ilk 20 gününde 15 milyon ekmek dağıttıklarını ifade eden Tosun, “Bu süre zarfında ürettiğimiz 15 milyon Suriye ekmeğini düzenli bir şekilde İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki Suriyelilere dağıttık. Ramazan ayının son 10 gününde de ekmek dağıtımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Tosun, İHH olarak 2018 yılı içerisinde toplamda 115 milyon Suriye ekmeğini ülkenin çeşitli bölgelerindeki savaş mağduru ailelere ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024