İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyelilere ebelik ve hemşirelik eğitimi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında açtığı ebelik okulundaki 100 öğrenciye ebelik ve hemşirelik eğitimi vermeye başladı.
Suriye 22.11.2018

Sağlık alanında yetişmiş personel ve tıbbi gereçlerin yetersizliği nedeniyle bedensel-zihinsel engel ya da ölümle sonuçlanan doğumların meydana geldiği Suriye’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nca ebelik okulu açıldı. Açılan okulla birlikte Suriye’nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında açılan ebelik okulunda 100 öğrenciye ebelik ve hemşirelik eğitimi veriliyor.

ic1.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Sağlık Birimi Sorumlusu Op. Dr. İbrahim Tlass, yaptığı açıklamada, iç savaşın devam ettiği Suriye’de yetişmiş sağlık personeli ve imkânların yetersiz olması nedeniyle uygun olmayan ortam ve kişiler gözetiminde yapılan doğumların anne ile bebek için hayati risk taşıdığını söyledi. Suriye içerisinde doğumların daha sağlıklı ortamlarda ve alanında yetiştirilmiş uzmanlar gözetiminde yapılması gerektiğini belirten Tlass, “Bu ihtiyacı karşılamak için Atme’de ebelik okulu açtık. İlk yılımızda 100 öğrenciye ebelik ve hemşirelik eğitimi veriyoruz. Yıl sonunda başarılı olanlara diplomalarını takdim ederek bölge halkına hizmet vermeleri için gerekli alanlara yönlendireceğiz” dedi.

ic2.jpg

Tlass, İdlib’in çeşitli bölgelerindeki hastanelere doğumlarda kullanılması için tıbbi gereç ve ilaç desteği verdiklerini lakin 4 milyonu aşkın sivilin yaşadığı kentte ihtiyacın halen devam ettiğini sözlerine ekledi.

ic3.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana sağlık alanında çeşitli faaliyetler yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024