İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye yeni Mobil Fırın
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin Bab-ul Hava bölgesinde Suudi Arabistan merkezli El Hamle Suudiyye kurumunun da katkılarıyla bir mobil fırını daha hizmete açtı.
Suriye 19.07.2017

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Suudi Arabistan merkezli El Hamle Suudiyye kurumunun da katkılarıyla Bab-ul Hava’da bir mobil fırını daha hizmete aldı. 

1-1.jpg

“1 milyon ekmek dağıtıyoruz”

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, Suriyelilerin damak tadına uygun ekmek üretimine devam ettiklerini söyledi. Sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin Suriye şartlarında büyük önem taşıdığını belirten Yemelek, "Suriye’de en önemli ihtiyaç kalemlerinden bir tanesini de ekmek oluşturuyor. Bu nedenle düzenli olarak ekmek üretimlerimize devam ediyoruz. Hatay, Kilis ve Suriye’nin çeşitli noktalarında kurduğumuz fırınlarda üretilen 1 milyonu aşkın ekmeği savaş mağduru Suriyeli ailelere dağıtıyoruz" dedi.

1-3.jpg

2. Fırın hizmete girdi

Ramazan ayından 2 hafta önce Suriye’nin Bab-ul Hava bölgesinde bir mobil fırını daha hizmete sunduklarını dile getiren Yemelek, "Suudi Arabistan merkezli el Hamle Suudiyye kurumunun katkılarıyla Bab-ul Hava bölgesinde konuşlandırdığımız bir mobil fırını daha Ramazan ayından önce hizmete açtık. Bu fırınımızda her gün 10 bini aşkın ekmek üretiyoruz. Elbette üretilen ekmekler Suriyeli ailelerin damak tatlarına uygun olarak hazırlanıyor" diye konuştu.

Yemelek, Suriye’nin mevcut şartlarını göz önünde bulundurarak üretilen ekmeklerin günlerce bozulmadan saklanacak şekilde paketlendiğini ve Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan kamplara ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024