İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suudi Arabistan’dan Suriye’ye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kral Selman Vakfı arasında varılan işbirliği sonrasında Suriye’de 62 bin kişiye kumanya ulaştırıldı ve Ramazan boyunca Gutalı 4 bin kişiye iftar verilmeye başlandı.
Suriye 06.06.2017

Suriye’de yardım faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, yurtdışı partner kurumlarının da katkılarıyla her geçen gün daha fazla Suriyeli mazluma ulaşıyor.

Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle Suriye çalışmalarını yoğunlaştıran İHH, son olarak Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Vakfı tarafından gönderilen yardım malzemelerini, çadır kentlerde ve enkaz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırdı.

“Ramazan ayını Suriyeli mazlum kardeşlerimizle geçiriyoruz’’

Konuyla alakalı bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, “Suriye’de yıllardır masum siviller katlediliyor. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye’de olayların başladığı ilk günden itibaren aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayı bilindiği üzere rahmet ve bereket ayıdır. Bu amaçla bu senede Ramazan ayını Suriyeli mazlum kardeşlerimizle geçiriyoruz’’ dedi.

2o5a3309.jpg

İdlib, Hama ve Halep ve Guta

Yurtdışında bulunan yardım teşkilatlarıyla da koordineli çalıştıklarını belirten Yemelek, ’’Son olarak Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Kurumu ile vakfımız arasında imzalanan protokol gereğince Suriyeli mazlumlara gönderilen Ramazan yardımlarının dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Tüm giderleri Kral Selman Kurumu tarafından karşılanan 62 bin adet iftar kumanyasını daha önceden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen İdlib, Hama ve Halep kırsalındaki ailelere ulaştırıyoruz. Bunun yanında yine Kral Selman Kurumu’nun maddi destekleriyle muhasara altındaki Guta bölgesinde her gün 4 bin kişinin iftarını yapmasına vesile oluyoruz’’ diye konuştu.

img_1383.jpg

Ramazan ayında Suriyeli çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmaya gayret ettiklerini söyleyen Yemelek, Kral Selman Vakfı’na teşekkür etti.  

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024