İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de insanlık dramı
Suriye’de insani kriz artık dayanılmaz boyutlara ulaştı. Şartların iyice zorlaştığı Suriye’de insanlar artık kedi ve köpekleri yemek zorunda kalıyor. Hemen harekete geçilmezse gıda yetersizliğinin yarattığı büyük facia insanlık tarihinin utanç verici sayfalarına kaydedilecek.
Suriye 06.11.2013

“Bizi insan olarak görmüyorsanız, hayvan olarak görün ve bize hayvanlara verdiğiniz değeri verin.”

Her gün çeşitli bölgelerden gelen çocuk ölüm haberleri, muhasara altındaki bölgelerde açlıktan ölmemek için kedi köpek yemekten bıkmış insanların feryatları ve bunlara karşı dünya kamuoyunun sessizliği artık tahammül sınırlarını aşmış durumda.

Rejim güçleri tarafından kuşatılan Şam’ın Beyt Sahim köyünde yaşayan bir kadın videoya kaydedilmiş konuşmasında “Bizi insan olarak görmüyorsanız, hayvan olarak görün ve bari bize hayvanlara verdiğiniz değeri verin. Anladık ki insani yardım kuruluşları bizi görmüyor, o halde bize hayvan hakları örgütleri yardım etsin.” diye feryat ediyor.

[videoGaleri-397]

Aynı görüntünün devamında bu içler acısı durumu şöyle tarif ediyor:

“Burada bir yıldan bu yana elektrik yok. Sadece insani yardım yolu istiyoruz. Bir kaç gün önce bir kadın hastalandı o kadını bir kafir görse kalbinde şerliği gider. Kadını nereye götüreceğiz? Hastaneler yok, ilaç yok. Bir çocuk var ağzında iltihap var, ona ne yapabiliriz? Hiç bir şey yiyemiyor bizler ona ne yapabiliriz. Bu hasta insanlar nereye gidecek?

Bizler son nefesimize kadar sabır edeceğiz. Vallahi ölürsek bile evlerimizde hiç çıkmayacağız. Çocuklarımız şehid düştü ve hala şehid düşmesine rağmen biz buradan çıkmayacağız. Allah bize sabrı ile güç veriyor.”

İnsanlık haysiyeti adına bu faciaya dur demek için, yeniden bir yardım seferberliğine ihtiyaç var.

Suriye'ye online bağış için lütfen tıklayın

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024