İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeliler, uzaktan eğitimle diploma aldı
Şanlıurfa'daki Suriyeli 40 sığınmacı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın destekleri ile Sudan'daki Uluslararası Afrika Üniversitesi’nden uzaktan eğitim yoluyla lise diploması aldı.
06.02.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, 6 yılı aşkın süredir savaştan kaçarak hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH, ülkelerindeki iç savaş ve çeşitli nedenlerle eğitimlerini tamamlayamayan çeşitli yaş gruplarından 18'i kız 40 sığınmacının uzaktan lise eğitimi veren ve Türkiye'de denkliği bulunan Uluslararası Afrika Üniversitesi’nden diploma sahibi almasını sağladı.

Mezuniyet dolayısıyla sığınmacıların eğitimine katkı sunan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği'nde tören düzenlendi.

ll-111.jpg

Türk devletine ve İHH’ya teşekkür

Uluslararası Afrika Üniversitesi Şanlıurfa Temsilcisi Muhammed El Zahir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli öğrencilerin başarılı olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Suriyelileri tekrar eğitime kazandırdıkları için mutlu olduğunu anlatan Zahir, "Öğrencilerimiz başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazandı. Mart ayından itibaren yine bu şekilde 200 öğrenciye eğitim vermeye başlayacağız. Yaptığımız iş birliği ile öğrencilerimizin bütün eğitim masraflarını karşılıyoruz, aynı zamanda bir miktar da maddi yardımda bulunuyoruz. Bize böyle imkânlar sağladığı için Türk Devleti'ne, halkına, eğitim görevlilerine ve ortağımız İHH'ya çok teşekkür ederim" diye konuştu.

ll-101.jpg

"Desteğe devam edeceğiz"

İHH Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Behçet Atilla da Suriyelilerin eğitimden yoksun kalmaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Sığınmacıların savaşa rağmen eğitimlerini aksatmamaya çalıştığını belirten Atilla, "Biz de İHH olarak hem bu lise eğitimlerine hem de Şanlıurfa'daki yaklaşık 30 eğitim kurumunda eğitim gören Suriyelilere destek veriyoruz. Cehaletin önüne geçmek için bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Diploma alan öğrencilerden Abdurrahman Dakka ise lise eğitimini 5 yıl aradan sonra tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024