İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
On binler Mavi Marmara için Taksim’e akın etti
Tam bir yıl önce Akdeniz’de İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi için on binler Taksim’e akın etti. Meşaleler ve fenerlerle Tünel’den başlayan yürüyüş Taksim meydanında son buldu. Burada
Türkiye 31.05.2011

Her türlü temel ihtiyaç maddesinden yoksun olan Gazze halkı için acil bir yardım koridoru oluşturmak ve hukuk dışı İsrail ablukasını kırmak için geçen sene Mayıs ayında yola çıkan I. Özgürlük Filosu, uluslararası sularda korsanca bir saldırıya uğramış ve bu saldırı neticesinde 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilirken 56 gönüllü de çeşitli yerlerinden yara almıştı. Sivil insanların iradeleriyle ortaya konan bu onurlu eylemle, dünya bir kez daha Filistin gerçeğiyle yüz yüze gelmişti.

Bu saldırıların üzerinden tam 1 yıl geçti. Mavi Marmara katliamının yıl dönümünde, saldırının başladığı saatlerde, on binlerce kişi Taksim’de buluştu. Akşam saatlerinde Taksim Tünel’de toplanmaya başlayan kalabalık ellerinde meşaleler ve fenerlerle Taksim’e doğru büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş sırasında ‘‘Bekle Filistin, Mavi Marmara geliyor’’ ve ‘‘Milyonlar el ele, Rotamız Gazze’ye’’ sloganları atıldı. Her yaştan ve her kesimden insanın destek verdiği yürüyüş sırasında Filistin bayrakları dalgalanırken, dillerde şehitlerin isimleri vardı.

İstiklal caddesi üzerindeki yürüyüş Taksim meydanında son buldu. Anma etkinliği burada yapılan konuşmalar ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Taksim programında Grup Genç, Grup Özlem, Grup Yürüyüş ve Mikail gibi Mavi Marmara için eserler yapan sanatçılar sahne aldılar. Programda yurt dışından ve özellikle Filistin’den gelen misafirlerin konuşmaları büyük bir ilgi ile takip edildi. Mescid’i Aksa’nın muhafızı olarak bilinen Şeyh Raid Salah da Taksim’de toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada; “Gazze’nin kurtuluşu ve Aksa’nın kurtuluşu için buraya geldik. Biz 2. Filoya da dahil olacağız. Buradaki amaç tamamen müstakil bir Filistin’dir. Aksa da bu devletin başkenti olacak. Taksim’deki bu birlikteliğimiz de Türklerle olan muhabbetimizi artırmak için yapılan bir buluşmadır. Şehit aileleri ile dayanışmadır bunun adı” derken İsrail Parlamentosundan Muhammed Zeydan da yaptığı konuşmada; “Biz heyet olarak Mavi Marmara’nın yıldönümünde buraya geldik. On binlerce Türk kardeşlerimizle beraberiz. İnşallah bu gece bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. Heyetimiz bu maksatla buraya geldi” dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da konuşmasında anma yürüyüşüne katılan ve destek veren vatandaşların şehitleri unutmadıklarını gösterdiklerini ve her birinin cesur yürek olduklarını söyledi. Mavi Marmara’dan önce Gazze’ye yardımı kara yoluyla götürdüklerini ve Mısır’da taşlandıklarını belirten Yıldırım, ’’Mısır’da başımıza taş yedik, karşılığında Mübarek devrildi, Refah kapısı açıldı. Bir taşın karşılığı diktatörün devrilmesiyse 9 şehidi siz düşünün’’ diye konuştu. Yıldırım İsrail ve ABD’ye seslenerek ‘‘ikinci filomuzla geliyoruz. Yalnız değiliz. Bu defa 9 şehidimizle birlikte geliyoruz. Bir yıl önce Gazze’ye gelmek için 600 kişi başvurdu. Kanımız, Akdeniz’e aktıktan sonra bu sayı 500 bini geçti’’ dedi. Şehit yakınları adına konuşan Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da kalabalığa seslenerek ‘’sizler Filistin’in gururu bu ümmetin iftiharı ve Mavi Marmara’nın da yiğitlerisiniz. Siz İsrail’in korkusu yok oluşusunuz. Kendimizden geçeriz ama Mescid’i Aksa’dan asla vazgeçmeyiz’’ dedi.

Program yapılan dua ile son buldu.

Özgürlük Filosu ön kabul formunu doldurmak için TIKLAYIN.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

Ayrıca GAZZE yazıp 3072'ye mesaj göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

[video-150]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024