İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Çadır kentlerde karne sevinci
Fırat Kalkanı Bölgesi'nde eğitim çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, okullarda, çadırlarda eğitim gören öğrencilere karne sevinci yaşattı.
Suriye, Türkiye 20.01.2018

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenip güvenli bölgeler olan Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karneleriyle buluştu.

Savaş bölgesinde eğitimin zor şartlarda devam ettiğini söyleyen Kilis İHH Basın Birimi Sorumlusu Ali İmran Durman, “ Bizler çocukların anaokulundan başlayıp üniversiteyi bitirene kadar  eğitimlerine devam etmeleri için uğraşıyoruz. Çeşitli bölgelerde ve çadır kentlerde kurduğumuz birçok eğitim noktasında öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca bölgede kurduğumuz İHH Uluslararası Şam Üniversitesi ile birlikte liseyi bitiren öğrencilerin üniversite eğitimi almalarını sağlamaya çalışıyoruz.

anaokulu-karne-2.jpg

Bölgede başarılı öğrencilerin olduğunu ifade eden Durman; “Bu kadar az olanağa rağmen zeki ve başarılı çocuklar var. Bizler bu çocukları yetiştirip kendi ülkelerinin geleceğini yeniden inşa edeceklerine inanıyoruz. Bizler bu anlayışla Suriye’nin geleceğini onlara teslim edeceğiz inşallah.”

anaokulu-karne-5.jpg

Karnelerini aldılar ilk defa sinema filmi izlediler

İHH, “Karneler gününe özel” birçok noktada dönem sonu için özel etkinlikler düzenledi. Etkinliklere ilk defa katılan minik yetim çocuklar doyasıya eğlendi.  Palyaçolar eşliğinde eğlenen çocuklara karne hediyesi olarak kışlık elbise ve ayakkabı dağıtımı gerçekleştirildi.

Programın sonunda projeksiyon eşliğinde ilk defa sinema filmi izleyen minik çocuklar karnelerini alıp mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

anaokulu-karne-6.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025