İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye geçen TIR sayısı 3 bini aştı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Halep’e Yol Açın” sloganı ile başlattığı kampanya kapsamında Aralık ayında Suriye’ye gönderilen yardım TIR’ı sayısı 905, son bir yıl içerisinde gönderilen TIR sayısı da 3 bin 413'e ulaştı.
Suriye 02.01.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Halep’e Yol Açın” sloganı ile başlattığı yardım seferberliği Türkiye’nin dört bir yanından destek gördü.

Halep’teki katliama “dur” demek için 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanından yola çıkan konvoydaki araç sayısı Anadolu’dan katılan araçlarla birlikte Reyhanlı’da 5 bini buldu. Yardım seferberliğine destek bununla da sınırlı kalmadı. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım TIR’ları kaldırıldı.

381273396871.jpg

“Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında şu ana kadar Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sevk edilen bin 500 acil yardım TIR’ının 905’i, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek İHH’nın Babul Hava’daki lojistik merkezindeki depoya istiflendi.

Burada kalem kalem depolanan acil yardım malzemeleri, işgal altındaki Halep merkezinden kırsal kesime ve İdlib’e göçmek zorunda kalan mültecilere ulaştırılıyor. Özellikle kış aylarında ihtiyaç listeleri iyice kabaran Halepli mültecilere ulaşan acil yardım paketleri, acıları bir nebze de olsa dindiriyor. İçerisinde, kuru bakliyattan temizlik malzemelerine, çocuklara özel oyuncaklardan ve elbiselerden insani yardım malzemelerine kadar birçok malzemeyi kapsayan acil yardımların ayrıca da İHH’nın İdlib kırsalında yeni inşa ettiği çadırkentlere ulaştırılması hedefleniyor.

Bilindiği üzere ilgili taraflar arasında varılan anlaşma sonucunda Halep’ten yaklaşık 45 bin kişi tahliye edilmişti.

Bu arada 2016 yılı içerisinde Suriye’ye sevkedilen yardım TIR’ı sayısı da 3 bin 413’e ulaştı.

suriye-yardim-3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024