İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin gemisi Antalya’da bekliyor
Filistin’e insani yardım malzemesi götürecek olan Mavi Marmara gemisi, Antalya’ya ulaştı. Gemi Yeni Liman’da bekliyor. Yunanistan, İngiltere ve İrlanda’dan gelen gemilerin gecikmesi sebebiyle yolcular
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 25.05.2010

Bu arada Filistin’e gidecek yolcular, Antalya Kepez Kapalı spor salonunda bekliyor. Dün akşam Kepez Kapalı spor salonunda toplanan aktvistler son durumu değerlendirdi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, hareketteki aktivistlere bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Yıldırım, İsrail’in gemilerin direkt Gazze limanına girişini engellemek için çeşitli tekliflerde bulunduğunu belirtti. Yıldırım, “İsrail bize yardımları Askalon limanına götürmemizi ve yardımları kendilerinin Gazze’ye ulaştıracağını söylüyor. Biz de Gazze’ye yardım ediyoruz diyorlar. Ancak orada çocukları öldüren, Gazze’yi yerle bir eden siz değilmiydiniz. Bugün de Mısır ile İsrail görüşmüşler. Bizim Askalon’u kabul etmediğimizi öğrendiklerinde şimdi de bize Mısır’ın Ariş limanına gelin diyorlar. Ancak bizim hedefimiz Gazze’ye direkt ulaşmaktır” dedi.

Biz Filistin halkını savunuyoruz

Yıldırım şöyle devam etti: “Gemiler yola çıktığında İsrail bizi suçlayacak ve diyecek ki, Gemiler Hamas için geliyor. Hayır, biz çocuklar kadınlar, yaşlılar için gidiyoruz. Mazlum insanları savunmak için Filistin’e gidiyoruz. Hamas olsun Filistin’deki diğer siyasi ve sivil toplum örgütleri olsun onlar kendi mücadelelerini yürütüyor. Biz dini, dili ve ırkı sorulmayan mazlumlar için yola çıkıyoruz. Bu konvoyda 50 ülkeden insanlar var, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar var. Hepsi insanlığın onuru için bir araya geldiler. Hepsi vicdan sahibi insanlar. Ne mutlu ki biz onlarla birlikteyiz.”

FARKLI ÜLKELERDEN 25 MİLLETVEKİLİ DE GEMİDE OLACAK

Toplam 9 gemiden oluşan Yardım Filosuna, yüzlerce insan hakları savunucusunun yanı sıra birçok yazar ve milletvekili de katılıyor. Gazze Filosuna, Kuveyt’ten 1, Cezayir’den 10, Ürdün’den 1, Yemen’den 3, Bahreyn’den 1, Fas’tan 1, Mısır’dan 2, İrlanda’dan 3 olmak toplam 25 milletvekili katılacak..

FİLİSTİN’İN YARALARI SARILACAK

Gazze isimli yük gemisinde 2 bin 104 ton çimento, 600 ton inşaat demiri, 50 ton kalekim taşıyor.

Defne yük gemisinde ise 150 ton demir, her çeşitten olmak üzere 98 adet jeneratör, 50 adet prefabrik ev, 16 adet kombine oyun parkı ve tıbbi malzemeler bulunuyor. Tıbbi malzemeler şu şekilde: Ultrason cihazları, röntgen cihazları, hasta yatakları, diş üniteleri, eco dobler, tekerlekli sandalyeler, akülü arabalar, sedyeler, dambülatör, sterilizatör, mamografi cihazı, mikroskoplar, dializ makinaları, radyoloji ekranları, koltuk değnekleri, KBB üniteleri, ameliyat masası, jinekolog masası vb.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024