İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı Turtu’nun hikâyesi
Afrika kıtasında tarihi boyunca bağımsızlığını koruyabilmiş ve sömürge yapılamamış tek ülke olan Etiyopya (Habeşistan) dünya tarihinin en eski medeniyetlerinden biri. Kıtanın en kalabalık ikinci ülkes
Etiyopya 22.02.2012

Yaklaşık 90 milyonluk bir nüfusa sahip Etiyopya’da nüfusun %40’ı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 1.048  yetimi sürekli destek çalışmalarına dâhil etti. 2007 yılında başlayan ve Ocak 2012 itibarıyla 23.401 yetime destek verilen Sponsor Aile Sistemi ile Etiyopya’da da 1.048 yetim aylık düzenli yardımlarla destekleniyor. Sponsor Aile Sistemi, ailesi ya da yakın akrabaları ile birlikte yaşayan yetim çocuklarımızın sadece kendilerinin değil ailelerinin de hayatlarını değiştiriyor. Etiyopyalı Turtu’nun hikâyesi bunun en güzel örneklerinden biri.

Bulbule Fitora’nın hayali yeni bir ev

Bulbule Fitora, Etiyopya’nın Kofele bölgesinde Hula Bara köyünde yaşıyor. 2008 yılında eşini kaybettikten sonra hayatı oldukça zorlaşmış. Abdo, Abduraman, Mustafa ve Turtu adlarındaki dört çocuğuna hem anne hem baba olmuş. 2009 yılında çocuklarından Turtu’nun İHH’nın Sponsor Aile Sistemi ile desteklenmeye başlamasıyla sadece Turtu’nun değil tüm ailenin hayatı değişmiş. Bulbule Hanım bugün İHH’nın desteğiyle çocuklarını okula gönderiyor, yıkık dökük evinin tadilatını yapıyor. Bulbule Hanım yeni bir ev hayali için hayırseverlerin desteğinin sürmesini ümit ediyor.

2006 yılından bu yana Etiyopya’da yetim çalışmalarını sürdüren İHH’nın partner kuruluşu CDA (Charity Development Association)’nın Mart 2011’de gerçekleştirdiği saha çalışması sonucunda 10 köyden toplam 1.208 muhtaç durumdaki yetim çocuk tespit edildi. Bu çocuklardan 1.048 ’i vakfımızın Sponsor Aile Sistemi kapsamına alınırken 160 yetim çocuğumuz daha kendilerine uzanacak şefkatli bir el bekliyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024