İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH gerçeği
Filistinli Ünlü Arap gazeteci Eymen Halit, İHH’yı ve çalışmalarını anlatan bir yazı kaleme aldı. Kuds El Arabi gazetesinde yayınlanan yazı, Vakit gazetesinde de yayınlandı. İşte o yazı:
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 30.04.2010

Eymen Halit

Kuds El Arabi gazetesi


Türkiye’nin birçok kentine yaptığım gezi bana İHH gerçeğini, Türkiye’nin fakirlerini gözeten bu dev müesseseyi tanıma fırsatı verdi. Hayır seli olup coşan bu müessesenin yardımları dünyanın 120 ülkesine ulaşıyor. Bu, üzerinde durup düşünülmesi ve saygıyla bakılması gereken bir manzaradır.

İHH’nın petrol kuyusu veya altın dolu bir vadisi yok. Fakat bu müessese, içerisinde öncü ve örgütlü bir akıl barındırıyor ve bu akıl ona işlerini titiz ve özenli bir şekilde idare etme imkânı veriyor. Bu şekilde İHH, kuruluşundan kısa süre sonra uluslararası çapta öncü bir kurum olmayı başardı. Şayet bu kurumun gelirleri sadece Türkiye’den değil de başka ülkelerden de gelse, örneğin Arap dünyasından ve özellikle petrol ülkelerinden de gelse, işte o zaman İHH, bütün insanlık çapında sosyal bir görev ifa eden uluslararası bir kurum haline gelecektir.

İHH ayrım gözetmeden yardım ediyor

İHH denkleminin diğer tarafında da Türkiye halkının temsil ettiği merhametli kalpler var. Türkiye halkı, bu kuruma ileri derecede sahip çıkıyor ve güveniyor. Bunun da ötesinde ve hepsinden en önemlisi, Türkiye halkının İHH’nın ülke dışındakilere yardım etme çağrısına olumlu cevap vermesidir. Bu şekilde İHH’nın yardımları birçok devlette Hıristiyanlara dahi ulaşmaktadır. Aldığım ders mutlaka onu yazmamı gerektiriyor. Belki burada şu önemli soruyu sorabilirim: Diğer milletlerin ve halkların insan değerinin en üstte tutulacak şekilde, insanın öneminin denklemde temeli teşkil edecek ve insanlar arasınd a fark gözetilmeyecek şekilde böyle bir ahlaki ve insani değerle mucize yaratmasını ne engelliyor?
Bu; güçlünün güçsüzden üstün tutulduğu, güçlünün güçsüzü ezdiği ve güçsüzün kırıntılardan başka birşey bulamadığı bir dünyada eşsiz bir mesajdır. Bu müessese, beşeriyete ait insani değerlerde öncüdür. Yardım yaptığında karşısındakinin utançtan gözlerini kapatmasına neden olmaz. Bilakis uzattığı her elle birlikte yardım almak için uzanan ellere gülücük ve umut da dağıtır. 
Adem Özköse ile birlikte Anadolu’ya çıktığım gezi bana dünyayı yöneten milletler arasında yer almayı hak eden bir milletin kocaman ve sihirli dünyasını keşfetme fırsatı verdi. Halklar arasındaki denklemde nükleer silahlarını öne çıkaran ülkelerin aksine Türkiye hızlı bir şekilde ilerlemek için insanlığı ve merhameti, insanlar arasında yardımlaşmayı öne çıkarıyor.
İnanıyorum ki, Birleşmiş Milletler kenara çekilmeli ve yerine İHH oturmalı. İnanıyorum ki bu, halkların büyük bir rahatlama yaşamasına neden olacaktır.


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024