İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
'Beyaz Güvercin' yetimlerin hikayelerini anlatacak
İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul’da gerçekleşecek 5. Uluslararası Çocuk Buluşması kapsamında Beyaz Güvercin kısa film yarışması düzenliyor. Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde yarışacak fi
Türkiye 23.01.2012

1992 yılından bu yana savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde sürdürdüğü yetim çalışmalarıyla 36 ülkede 23.000’in üzerinde yetim çocuğa kucak açan İHH İnsani Yardım Vakfı, insanlığı bu kutlu emanete sahip çıkmaya çağırmak, konuya insanlığın dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “ Kutsal Emanetler Yetimlerimiz” temalı bir kısa film yarışması düzenliyor.

İstanbul’da gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Çocuk Buluşması kapsamında ödül töreni de düzenlenecek kısa film yarışmasında kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde filmler yarışacak. Derviş Zaim, İhsan Kabil, Rıdvan Şentürk, Semih Kaplanoğlu ve Yusuf Kaplan gibi birbirinden değerli isimlerin jüri üyeliğini yapacağı yarışmada eserlerin son teslim tarihi ise 21 Mayıs 2012.

Yarışmada kurmaca ve belgesel dallarında birincilik ödülü Sony NEX-FS100k video kamera iken animasyon dalında birincilik ödülü de Apple iMac 21,5 inç bilgisayar ve WACOM Cintiq 21 UX Pen Display çizim ekranı. Ayrıca jüri özel ödülünü kazanacak filmin yönetmeni de yetimleri ziyaret etmek için Afrika seyahati kazanacak. Mansiyon ödülü kazanan filmler de çeşitli video kameralar ve pen tabletler ile ödüllendirilecek.

Dünyanın her yerinden amatör ya da profesyonel kısa filmcileri “Kutsal Emanetlerimiz” dediğimiz çocuklarımız için bir hikâye anlatmaya davet ediyoruz. 165 milyon başrol oyuncusu olan bu büyük hikâyeyi anlatmaya istediğiniz yerden başlayabilirsiniz!

Yarışmaya başvuracak kişiler www.beyazguvercin.org sitesindenki info@beyazguvercin.orge-posta adresinden başvuru formunu ve yarışma şartnamesini temin edebilirler.

[video-134]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024