İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bu okulun 56 yetim kardeşi var
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılan Küçükköy İmam Hatip Lisesinin 56 yetime sponsor olması nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla program düzenlendi.
Türkiye 25.02.2014

İHH'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteğiyle  2013 - 2014 eğitim yılında başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası 79 ilde 1500 okul ve Kur'an kursu, 5 bin üzerinde de sınıfa ulaştı.

Türkiye genelinde büyük rağbet gören projeye katılan İstanbul'daki Küçükköy İmam Hatip Lisesi  56 yetime sponsor olarak en çok yetime kardeş olan okullar arasına girdi.

Bu sebeple Küçükköy'deki lise binasında İHH yetkilileri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bir program düzenlendi.

Programda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz, projenin geldiği nokta hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yetimlere sahip çıktıkları için öğrencilere teşekkür eden Yılmaz, öğrencilerin yetişkinlere örnek olabilecek bir davranış sergilediklerini söyledi.

İHH’nın yetimlere yönelik başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına ilginin giderek büyüdüğünü söyleyen Yılmaz, “Kampanyanın uygulandığı il sayısı 79, okul ve Kur'an kursu ise toplam bin 500'e ulaştı. Şu ana kadar İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında 46 ülkede sponsor olduğumuz yetim sayısı 40 bine yaklaştı" dedi.

Yılmaz, dönemsel desteklerle 250 bin yetim çocuğa yardım edildiğini belirterek, Türkiye'nin dört bir yanından 20 milyona yakın öğrencinin harçlıklarıyla projeye destek verdiğini ifade etti.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri'nin 12 Şubat'ta başladığını hatırlatan Yılmaz şöyle konuştu:

"Yetim Dayanışma Günleri'ni, 2011'den beri her yılın Şubat-Mart-Nisan aylarında kutluyoruz. Bu günlerde yetim sponsorluğu uyguladığımız ve yetimhanelerimizin olduğu ülkelerde çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Bu yıl da hazırladığımız 350 proje ile sponsor olduğumuz yetim sayısını 65 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye, 230'a yakın ülkenin bulunduğu dünyada yardımlaşmada  4. sırada. Türkiye'nin yardım sever insanları bence birinci sırayı hak ediyor."

Programın ardından Yılmaz, okul idarecileri ile birlikte kampanyaya öncülük eden 12-A sınıfını ziyaret ederek öğrencilere tek tek teşekkür etti.

Ayraçlarla kuyu açtırıyorlar

12-A sınıfı öğrencilerinin ayrıca, İHH'nın başlattığı "Bir kuyu aç, su gibi aziz ol" projesi kapsamında yaklaşık 4.000 dolar toplayarak, Çad'da Uhud Savaşı'nda Müslümanlara su taşıyan sahabelerden "Hz. Ümmü Ümare"nin adıyla bir su kuyusu açtıracakları öğrenildi.

12-A sınıfı adına konuşan Merve Hasoğlu adlı öğrenci, su kuyusu parasını kendi imkânlarıyla yaptıkları ayraçları satarak topladıklarını ifade ederek “Bugün bizler sağlıklı şartlarda hayatımızı sürdürürken, Afrika’da su sıkıntısı çeken susuzluktan dolayı ölen binlerce insan var. Bu insanlara yardım yapılması halinde belki de yaşamlarını sürdürmeleri için katkı sağlanmış olunacak” diye konuştu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022