İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fatih Camii'nde binlerce kişi Gazze'ye saldırıyı lanetledi
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım İsrail'e seslendi.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 15.11.2012

İsrail rejimi uçakları Gazze'yi bombaladı. 11 Filistinli şehid oldu. Gazze'ye yönelik saldırılar; karadan, havadan, denizden olmak üzere üç koldan sürdü. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında İzzeddin Kassam Tugayları komutanlarından Ahmed Cebari şehid oldu. İsrail rejiminin uçakları; Kassam Tugayları Komutanı Ahmed Cebari'yi hedef alan saldırının ardından, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Aralarında hükümet binası ve güvenlik güçlerine ait binaların da bulunduğu çeşitli bölgelere onlarca hava saldırı düzenledi. 

HENİYE: SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi. Heniye, 'İsrail Gazze'ye karşı saldırılarını ve düşmanlığının çerçevesini genişletmeyi planlıyorsa, Arap dünyasında yaşanan değişimleri görmezden gelemez. Biz de onun Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacağız' dedi.

BİNLERCE FİLİSTİN DOSTU FATİH CAMİİ'NDE BULUŞTU

İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla hızlı bir şekilde bir araya gelen binlerce kişi Fatih Camii avlusunda eylem yaptı.

Binlerce kişi "Kahrolsun İsrail", "İsrail şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atarak İsrail'i kınadı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım; "Bir şehit düştü binlerce kişi dirildi" diyerek başladığı konuşmasında Siyonizmin yıkılması gereken bir virüs olduğunu belirtti.

Türkiye'de, Mısır'da, tüm İslam dünyasında herkesin ayağa kalktığını ifade eden Yıldırım, "Filistin davasına destek vermeyen bütün diktatörlerin sonu geldi, Suriye'de de gelecek" dedi.
[videoGaleri-292]

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım şunları söyledi:

"İslam ümmetinin yiğit bir evladı şehit düştü. Çok acı bir gün yaşadık. Filistin'de şehit olan Ahmet Ceberi'nin ölümü İsrail'in sevincine sebep oldu ama buradan ilan ediyorum. Bir tane şehit düştü ama binlercesi dirildi. İşgalci İsrail yapmış olduğu bu operasyona 'Bulut sütunları' ismini vermiş. Tevratta bulutlar onları koruyacakmış. Sizi koruyacak bir şey kalmadı. Tahrir Meydanı'na bakın. Orada 10 binler toplandı. İleri gidin ki Tahrir Meydanı'ndakiler refah kapısını yıkıp geçsin."

Yıldırım, "İslam dünyası liderlerine sesleniyorum. Oyunu bırakın, Mısır, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin liderleri, bir araya gelin. Halkların hepsi, İslam dünyası liderlerinin bir araya gelmesini istiyor' diye konuştu. 

Eylemde İsrail Büyükelçiliğinin kapatılması talebiyle sloganlar atıldı. 

Bu arada İsrail rejiminin Gazze'ye saldırıları Ankara ve Konya başta olmak üzere pek çok ilde protesto edildi.

Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize bağış yapmak için vakıf merkezimize gelebilir, vakfımızı 02126312121'den arayabilir yada internetten Online Bağış bölümünden bağış yapabilirsiniz. 

Tüm operatörlerinden GAZZE yazıp 3072'ye mesaj atarak Gazze'ye 5 TL bağış yapabilirsiniz.



[galeri-140]
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022