İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, binlerce kişi tarafından protesto edildi
Beyazıt Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından binlerce kişi İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto etti. Filistin'de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazının kılındığı eylemde, Türkiy
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 09.01.2009

 

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar, Beyazıt'ta toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Geçtiğimiz Cuma günü Beyazıt Meydanı'nı dolduran on binler, bu hafta da yine İsrail'i kınamak için bir araya geldi. Aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der ve Özgür-Der gibi bazı sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği protesto eyleminde, önce şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından "Kahrolsun İsrail" sloganları atan vatandaşlar, daha sonra tekbirler getirdi. Gruba hitaben ilk konuşmayı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yaptı. Verilen mücadelenin sadece 1 günlük olmadığını belirten Ağırakça, tüm İslam toprakları özgürleşene kadar mücadeleye devam edileceğini belirtti. Ağırakça, Gazze'nin İsrail'in tüm ağır silahlarına rağmen direndiğini ve bu direnişte başarılı olacağını sözlerine ekledi.

 

Mısır'ın sınır kapısını açmayarak Gazze'ye yapılan yardımları engellediğini belirten İhsan Süreyya Sırma'da dünya devletlerinin katliama sessiz kalmasını eleştirdi. Sırma, İsrail'in kendi dinine de ihanet ederek Şabat günü katliam yaptığını söyledi. Sırma, "İsrail'i destekleyenlere alışveriş yaparak destek olmayın" çağrısında da bulundu.

 

Konuşmaların ardından okunan ortak basın açıklamasında da Türk hükümetinin İsrail'le olan tüm ilişkilerini kesmesi istendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024