İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopya sınırında binlerce insan mağdur
Son 60 yılın en kurak yıllarını yaşayan Afrika Boynuzu’nda dünyanın en fakir iki ülkesi olan Somali ve Etiyopya’da çaresizlik devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’nın kuzey doğusunda buluna
Afrika, Somali 08.08.2011

Eyaletin başkenti Ciciga’ya 70 km mesafede bulunan Somali sınırındaki Artşek bölgesinde bulunan 3 bin kişinin yaşadığı kamp bölgesine ulaşan İHH ekipleri, 300 ton mısır, 2 ton yağ ve 3 ton hurmadan oluşan acil gıda dağıtımını 3 bin Somaliliye ulaştırdı.

Somali sınırındaki Artşek bölgesinde 1.200 000 insan kendi imkânlarıyla oluşturduğu barınak türü yerlerde yaşam mücadelesi veriyor. İHH Y.K Üyesi Osman Atalay,  bölge insanının kamp olarak adlandırdığı bu yerlerde su, tuvalet, gibi en önemli ihtiyaçlardan bile mahrum olarak tam 11 yıldır bu şekilde hastalık ve ölümlerle mücadele ettiklerine şahit olduklarını söyledi.

11 yıl önce kuraklık dolayısı ile köylerini terk ederek Etiyopya sınırına gelen insanlar bir daha köylerine geri dönemediklerini ifade eden Atalay,   “2000 yılındaki büyük kuraklık döneminde yine bu bölgeye geldiğimizde bu insanlara yardım getirmiştik. Fakat 11 sene sonra tekrar geldiğimizde hiçbir şeyin değişmediğini, aynı muhtaç yoksul ve hayati ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde hastalıklarla boğuştuklarına şahit olduk.” dedi.

“Bu gün Somali den Kenya ve Etiyopya’ya göç eden bu insanların tamamına yakını asla geldikleri yerlere dönemeyecekler” diyen Atalay,  yetersiz beslenmeden kaynaklanan karın şişmeleri, saç, deri hastalıkları, katarak görme bozuklukları, sıtma, ishal ve tüberküloz gibi pek çok hastalığın kampta büyük sayıda insanın etkilediğini kaydetti.

[video-181]

Bölgeye giden acil yardımların uzun vadede çözüm getirmediğini ifade eden Osman Atalay,  “Bölgede kuraklığın ve yoksulluğun önüne geçmenin yollarını aramalıyız. Su göletleri oluşturacak projelere yatırım yapmak ve kampanyalarımızın yarısını kuyu, hayvancılık projelerine dönüştürmeliyiz. Aksi halde bu insanların yaralarını asla tedavi edemeyiz.”

Sivil Toplum Kuruluşlarının gerçekleştirdiği kampanyaların büyük bir bölümünü kalıcı projelere dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Atalay, İHH’nın bölgede 6 su kuyusu ve bir su göleti inşasını tamamlayarak 2 su kuyusu projesini de başlattığını açıkladı.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024