İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara şehitleri için fidan dikildi
Mavi Marmara şehitleri için Ankara’da Mavi Marmara koruluğu oluşturuldu. Şehitler için korulukta ağaç dikildi
Filistin, Türkiye 20.07.2010

Sirkeli köyü yakınlarında 2006'da kurulan "Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanı" içinde oluşturulması planlanan "Mavi Marmara Koruluğu" için dernek üyeleri ve bazı yabancı misafir öğrenciler tarafından fidan dikildi.

İHH Ankara (İnsan Hakları ve Hizmet Derneği) Genel Koordinatörü Hanefi Sinan yaptığı açıklamada, Sirkeli köyü yakınlarındaki bir alanda 2006'da "Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanı'nı" kurduklarını hatırlattı. Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu yaralanan ve şehit olanlar için söz konusu alanda bir de koruluk  oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Sinan, saldırıdan etkilenenlerin anısına 54 mavi selvi dikeceklerini söyledi. Mavi selvilerin barış ve huzuru simgelediğini ifade eden Sinan, "İsrail'in yaptığı zulme karşı mazlumun yanında olduğumuzu her zaman göstereceğiz" dedi.

Daha sonra aralarında 20 ülkeden Türkiye'ye okumak için gelen bazı öğrencilerin de bulunduğu topluluk tarafından belirlenen alana fidanlar dikildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024