İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Tünel’de “Arakan” konulu fotoğraf sergisi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) ortak çalışmasıyla Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan vahşete dikkat çekmek amacıyla Tünel’de “Arakan” konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Arakan, Myanmar 27.09.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İETT tarafından Arakan'da yaşananlar resim sergisi haline getirildi.

Özellikle Arakan'da yaşanan vahşet ve zulme dikkat çekmek amacıyla ve farkındalık oluşturmak adına açılan sergi Karaköy-Beyoğlu Tüneli’nde 31 Ekim 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

tunelde-arakan-konulu-fotograf-ser.jpg

Ne oldu?

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve sıfırdan bir hayat kurmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerinin baskısı altında ya ölüme terk ediliyor ya da açlık ve sefaletle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

tunelde-arakan-konulu-fotograf-sergisi-acildi-.jpg

Bugüne kadar Arakan’daki vahşetten kaçarak Bangladeş’e sığınan Rohingya Müslümanlarının sayısı 500 bine ulaştı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İsrail’in saldırısına uğrayan Sumud aktivistleri Türkiye’ye geldi
İsrail’in saldırısına uğrayan Sumud aktivistleri Türkiye’ye geldi
Gazze’ye insani yardım götürürken uluslararası sularda işgalci İsrail’in saldırısına uğrayan ve alıkonulan Küresel Sumud Filosu aktivistleri Türkiye'ye döndü. Aktivistleri İstanbul Havalimanı’nda binlerce kişi karşıladı.
21.05.2026
Sumud’a saldırı sonrası STK’lardan basın açıklaması
Sumud’a saldırı sonrası STK’lardan basın açıklaması
İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik korsan müdahalesinin ardından İstanbul’da Filistin’e Destek Platformu, İHH ve Global Sumud Filosu Türkiye tarafından basın açıklaması düzenlendi.
18.05.2026
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde ve çok sayıda paydaş kurumun işbirliği ile düzenlenen V. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, 8-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Müslüman Azınlıklar” temasıyla üç gün süren sempozyum, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslüman azınlıkların hukuki, sosyolojik, psikolojik ve fıkhî meselelerini kapsamlı bir şekilde ele aldı.
Kocaeli
10.05.2026