İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tunus’ta Ramazan bereketi
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 94 ülke ve bölgede “Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın” sloganı ile sürdürdüğü programın Tunus ayağı tamamlandı. 10 milyonu aşkın nüfusu ile Arap baharının ilk başladığı ülke olan Tunus Ramazanı umutla karşıladı. İHH ekibi beş günlük program boyunca, kumanya paketleriyle yetim ve yoksul aileleri sevindirdi, iftar sofralarına konuk oldu.
Türkiye 07.07.2014

250 bine yakın çocuğun yetim olduğu, 2,5 milyondan fazla insanın da yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalıştığı Tunus’ta İHH İnsani Yardım Vakfı, ülkenin kuzeyi, güneyi ve başkent Tunis çevresindeki köy ve kasabaları dolaşarak 1000 aileyi kumanya paketleriyle sevindirdi. 6 lt. süt, 5 lt. sıvı yağ, 2 kg. pirinç, 1 kg. nohut, 2 kg. şehriye, 1 kg. kuskus, 3 kg. şeker, 5 kg. makarna, 250 gr. çay, 200 gr. kahve, 4 kg. salça, 120 gr. balık konservesinden oluşan kumanya paketleri Silyana, Beja, Bin Arus, Ariana, Mannuba ve başkent Tunis’e bağlı onlarca kasaba ve köyde 1.000 ailemize dağıtıldı.



İHH Tunus’daki programı içerisinde özellikle yetim çocuklarla ilgili bilgi alışverişinde bulunarak, yetim çocukların yaşantıları ve yetimler için yapılan çalışmaları da inceledi. Hali hazırda 46 ülkede 45 bine yakın yetime hamilik yapan İHH, bayram sonrasında Tunus’ta da Yetim Hamilik çalışmalarına başlayacak.



Engelli çocukların, yatalak ve kimsesiz ihtiyarların ve yoksul insanların ziyaret edilerek hatırlarının sorulduğu, kumanya paketleriyle birlikte nakdi yardımların da yapıldığı Tunus programı özellikle Bin Ali döneminin baskıcı yönetimi neticesinde inşaatına başlanmış fakat tamamlanamamış camilerinin görülmesiyle sona erdi. Bugün Tunus’da 1978’de yapımına başlandığı halde tamamlanamayan camiler bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024