İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tunus'ta sağlık taraması ve ilaç dağıtımı
Uluslararası Doktorlar Birliği ile birlikte bir hizmete daha imza attık.
Afrika, Tunus 06.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ile birlikte Tunus’un kuzey bölgelerinde sağlık taramaları gerçekleştirdi. Taramalar sonucunda birçok kişi tedavi edilirken ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç dağıtımında bulunuldu.

Tunus, bir yıldır devam eden Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarının başlangıç noktasını oluşturuyor.

Tunus’ta işsiz bir gencin kendini yakması ile başlayan halk hareketleri dalga dalga diğer bölge ülkelerine de yayıldı. Olayların ardından Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali ülkesini terk etmek zorunda kaldı ve böylece ülke yeni bir döneme girdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı; gerek Tunus’taki dönüşüm sürecinde gerekse sonrasında Tunus halkına her türlü acil yardım desteğini sağladı. İHH’nın bölgedeki çalışmaları hâlen devam ediyor.

İHH ekipleri son olarak Tunus’un kuzeyinde yer alan Baca, Cendubiye, Kasrin, Selyana bölgelerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,8 milyon kişinin yaşadığı bu bölgelerde ağır geçen kış mevsimi sonrasında karların erimesi ve şiddetli yağmurlar nedeniyle heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Altyapının yetersiz olduğu bölgede insanlar başta temiz içme suyuna erişim olmak üzere pek çok konuda büyük sıkıntılar yaşadı.

Salgın hastalık riski olan bölgede yardım çalışmalarında bulunan İHH, burada partner kuruluşları ve AID’in sağlık ekibiyle birlikte sağlık taraması gerçekleştirdi. Taramalar sırasında çeşitli rahatsızlıkları bulunan çok sayıda kişi tedavi edildi, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç dağıtımı yapıldı.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024