İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye Orta Afrika'ya umut taşıdı
AFAD ile aralarında İHH’nın da bulunduğu İnsani Yardım Platformu'nun, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun'a sığınan mültecilere gönderdiği yardım malzemeleri sahiplerine ulaştı.
Afrika, OrtaAfrikaCumhuriyeti, Türkiye 16.06.2014

Yardım dağıtımı dolayısıyla Türkiye'nin Çad Büyükelçiliği ile Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile İnsani Yardım Platformu'nun, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun'a sığınan mültecilere gönderdiği yardım malzemeleri bölgeye ulaştı. Dağıtım dolayısıyla Türkiye'nin Çad Büyükelçiliği ile Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Dr. N'Gariera Rimadjita, Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas ve İnsani Yardım Platformu yetkilileri katıldı.



YARDIMLAR ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Bakan Rimadjita, ekibiyle Sarh'taki mülteci kampına gittiklerini belirterek, 'Kampın durumu çok iyi değil. Çad hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak kamp 120 hektar alana yayılmış, 12 bin kişiyi barındırıyor ve onların içinde 3 bin 500 çocuk var. Sarh bölgesinde yaşayan mülteciler okul, hastane ve cami gibi hizmetlerden yoksun. Bu nedenle Türkiye'den gelen yardımlar bu anlamda bizim için çok önemli' diye konuştu.

GAUİ KAMPINDA DAĞITILDI

Toplantının ardından kamyonlara yüklenen yardım malzemeleri, başkent N'Djamena'ya 12 kilometre uzaklıktaki Gaui mülteci kampına götürüldü. AFAD, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), İHH İnsani Yardım Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Cansuyu Derneği, Beşir Derneği, Diyanet Vakfı, İyilik Derneği, Deniz Feneri Derneği, Uluslararası Doktorlar Birliği'nin de aralarında bulunduğu 20'ye yakın kuruluştan toplanan insani yardım malzemelerinin bir kısmı kampta dağıtıldı.



55 TONLUK MALZEME GÖNDERİLDİ

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde marttan bu yana yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle özellikle Müslümanların açlık, sefalet ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Saldırılar nedeniyle Kamerun, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti başta olmak üzere civar ülkelere sığınan yaklaşık 2 milyon Müslümana yardım eli uzatmak amacıyla 'İnsani Yardım Platformu Orta Afrika Cumhuriyeti İnsani Yardım Kampanyası' başlatıldı.

BEBEK MAMASI VE İLAÇLAR VAR

İlaç, gıda ve barınma sıkıntısı yaşayan mültecilerin yardımına ise Türkiye yetişti. AFAD koordinasyonundaki sivil toplum kuruluşları, mülteciler için 55 ton yardım malzemesi gönderdi. İHH, yardım uçaklarına 5.500 adet battaniye, 10 bin ilaç katkıda bulundu. Gönderilen yardım malzemeleri arasında, temel gereksinim maddeleri, çocuk bezi, bebek maması, ilaç ve çadırlar bulunuyor. Havaalanında sivil toplum kuruluşları yetkilileri tarafından teslim alınan yardımlar, kısa sürede ihtiyaç duyulan bölgelerde dağıtılacak.



İHH YARDIMLARA AYLAR ÖNCE BAŞLADI

İHH İnsani Yardım Vakfı da ülkelerini terk eden OAC’li Müslümanlara yönelik aylar önce yardım kampanyası başlatmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri kampanya kapsamında ilk olarak Çad'da 10 bin kişinin kaldığı Gore ve Dobe kamplarında Gıda ve hijyen paketlerinden oluşan yardım malzemeleri dağıttı.

İHH daha sonra da Kamerun’un Garaboley bölgesindeki mülteci kamplarında bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi.

İHH ekipleri burada pirinç, makarna, şeker, tuz, yağ, salça, hijyen malzemeleri ve elbiseden oluşan yaklaşık 60 tonluk yardım malzemesi dağıttı. Bu yardımlardan ilk etapta yaklaşık 14 bin kişi istifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024