İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türk feribotu Libya’dan yaralıları tahliye etti
Günlerdir Misrata açıklarında bekleyen Türk feribotu, limanda güvenliğin sağlanmasının ardından Misrata limanına yanaşarak yaralıları tahliye etti. Gemi daha sonra Bingazi’ye gelerek, buradan da 80 ci
Afrika 04.04.2011

Libya’daki çatışmalarda cepheler sürekli el değiştirmeye devam ediyor. Bir gün Kaddafi birliklerinde olan kentler diğer gün muhaliflerin kontrolüne geçebiliyor. Bu durumu özellikle ülkenin doğusunda bulunan Ras Lanuf ve Brega kentlerinde gerçekleşiyor. Bu bölgeler petrol bölgesi olmalarıyla dikkat çekiyor. Kaddafi güçleri koalisyon birliklerinin bombardımanıyla geri çekilirken bombardımanın durması ile birlikte yeniden hareket geçiyor. Kaddafi birlikleri ağır silahlar ve zırhlı araçlarının avantajını kullanıyor. Ülkenin batısında ise Zintan, Zaviye ve Misrata’daki yoğun Kaddafi ablukası devam ediyor. Kaddafi güçleri özellikle Misrata’da hedef gözetmeksizin evleri ve binaları bombardımana tutuyor.

Çatışmalar sırasında en büyük zararı yine siviller görüyor. Kaçabilenler her şeylerini geride bırakarak güvenli olarak gördükleri kentlere giderken kaçamayanlar evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Muhasara altındaki kentlere elektrik, su verilmiyor. Kaddafi birlikleri kentlere gıda ve tıbbi malzeme girişine de izin vermiyor.

Yoğun muhasara altında olan Misrata şehrinden yaralıları almak için bu kente gelen ancak güvenlik sebebiyle günlerdir 25 mil açıkta bekleyen Türk Feribotu ‘Ankara’ geçtiğimiz gün limana yanaşarak yaralıları aldı. Gemi daha sonra Bingazi limanına yanaşarak buradan 80 civarında yaralı ve onların refakatçilerini aldı. Gemiye ayrıca bölgeden ayrılmak isteyen Türk ve yabancı uyruklu vatandaşlar da bindirildi.

İlk günden itibaren bölgede çalışmalarını sürdüren İHH ekipleri geminin limana yanaşması ile birlikte hummalı bir çalışma içerisine girdi. İHH ekipleri bölgede bulunan partner kuruluşu 17 Şubat Şuheda Cemiyeti ile birlikte daha önceden belirlenen yaralıları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ettiler. 80 civarında yaralı İHH ve 17 Şubat Şuheda Cemiyeti ekipleri tarafından hastanelerden teker teker alınarak ambulanslarla limana getirilip gemiye bindirildi. Ekipler ayrıca gemi için lojistik destek de sağladı. Gemide ihtiyaç duyulan bazı tıbbi malzemeler ve 100 kadar yatak ekiplerimiz tarafından temin edilerek gemiye yüklendi. 

İHH ekipleri bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımlarına da devam ediyor. İHH ekipleri Bingazi’nin fakir bölgelerine giderek 200 aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım yapılan bölge aynı zamanda Kaddafi birliklerinin Bingazi’yi kuşattığında ilk saldırdığı ve bir çok binayı tahrip ettiği bölge. Bu bölgede yaklaşık 60 kişi saldırıda hayatını kaybetmişti. İnsanlar iptidai koşullarda hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024