İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze'nin yardımına Türkiyeli doktorlar koştu
İHH ve Uluslararası Doktorlar Birliği tıbbi yardım çalışmalarına hız verdi.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 21.11.2012

Gazze’nin yaralarını sarabilmek için Türkiye’den Gazze’ye giden gönüllü doktorlar hastanelerde görev almaya başladı.

Bölgeye giden ilk heyet içerisinde yer alan üç sağlık görevlisi Aksa Hastanesi'ne yerleşerek çalışmaya başladılar.

İşgalci İsrail güçlerinin sekiz gün süren saldırıları sonucu 162 kişi şehid oldu, 1222 kişi ise yaralandı.

Mısır'da uzlaşılan ateşkes ile Gazze'de bayram havası esti.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden yoğun bombardımanlarının bitmesiyle Gazze'deki yıkım da iyice belirginleşmiş oldu. 

Altyapısı ciddi zarar gören Gazze'de Filistinlilerin moralleri oldukça yüksek fakat pek çok alanda yardıma ihtiyaçları bulunuyor.

Gazze'de en acil ihtiyaçlardan biri ilaç ve tıbbi malzemeler. Ayrıca pek çok sağlık görevlisi ihtiyacı da var.

Gazze’de bulunan hastaneler tam kapasite çalışırken hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı. Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi gelen yaralılara hizmet vermekte zorlanıyor. Diğer mahallelerdeki hastanelerin durumu ise daha vahim durumda.

Yaşanan saldırılar ile birlikte harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı ilk etapta 1 Milyon TL’lik bir bütçe oluşturdu ve bu bütçenin büyük kısmını ilaç ve tıbbi malzemelere ayırdı.

 

AID Uluslararası Doktorlar Birliği ile de koordineli çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye ilk etapta 6 acil yardım görevlisi ve 3 kişilik sağlık ekibi gönderdi.

3 gündür Gazze'de bulunan heyet, hemen çalışmalara başladı. 3 kişilik sağlık ekibi hemen Aksa Hastanesi'ne yerleştirilerek çalışmalara başladı. Aksa Hastanesi bulunduğu bölgenin tek hastanesi olurken 350 hastayı barındırıyor.

Hastanede sadece 1 cerrah bulunurken personel bakımından büyük sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’den giden ekip yapılan görüşmelerin ardından hemen bu hastanede göreve başlarken yaklaşık 15 gün sürecek görevleri sürecince uyumak için bile hastaneyi kullanacaklar. Türkiyeli doktorları gören hastalar büyük bir mutluluk yaşarken, Gazzeli doktorlar en fazla ihtiyaç duydukları zamanda gelen Türkiyeli doktorlara teşekkür ettiler.

200 bin dolarlık ilaç temini

Gazze’ye girer girmez çalışmalara başlayan ve hastaneleri gezerek ihtiyaçları belirleyen İHH ekibi Mısır üzerinden 200 bin dolarlık ilaç alımı gerçekleştirdi.

Hastanelerin eksikleri ve talepler sonrasında belirlenen ilaçlar Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye sokularak dağıtımları yapıldı.

 

DOKTOR BİR ANNENİN DRAMI

İHH ekiplerinin şahit olduğu bir Gazzeli bir doktorun yaşadıkları oldukça sarsıcıydı. 2 yaşındaki oğlunun şehid olduğunu çalıştığı hastaneye getirdiklerinde öğrendi. Bombardımanda şehid olanların arasında onlarca çocuk vardı. Ancak yaşanan bir olay bütün herkesi hüzne boğdu.



Bombardımanlar sonrası yoğun bir şekilde şifa hastanesinde çalışan bir sağlık görevlisi hanım; hastane girişinde 2 yaşındaki oğlunun cansız bedeni ile karşılaştı. 2 yaşındaki oğlunun cansız bedenini gören anne gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan manzara hastanede bulunanları derinden sarstı.

Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize bağış yapmak için vakıf merkezimize gelebilir, vakfımızı 02126312121'den arayabilir yada internetten Online Bağış bölümünden bağış yapabilirsiniz. 

Tüm operatörlerinden GAZZE yazıp 3072'ye mesaj atarak Gazze'ye 5 TL bağış yapabilirsiniz.

[video-293]
[video-294]  

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024