İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Suriye'ye 35 TIR’lık insani yardım malzemesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) iş birliğiyle Suriye'ye 35 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.
Ortadoğu, Suriye 26.03.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) iş birliğiyle Suriye'ye 35 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

IICO kurumu başkanı ve beraberindeki heyet, Kilis’e gelerek önce İHH Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kilis Valiliği ve Öncüpınar Gümrük Kapısı yanındaki Misafir Konaklama Tesisleri içerisinde yapımı tamamlanan konteyner kenti ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından İHH-IICO işbirliğiyle hazırlanan 35 TIR’dan oluşan insani yardım konvoyu düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, savaş mağdurlarına yönelik yardımların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Savaş mağdurlarına daha kaliteli destek verebilmek ve yanlarında olabilmek için koordinasyon merkezleri oluşturduklarına dikkati çeken Oruç, Kilis'teki merkezin de bunlardan biri olduğunu anlattı.

Oruç, şunları kaydetti:

"Buraya belediyemizin de çok yoğun desteği oldu. Şimdi bütün Suriye'ye yardım etmek isteyen kuruluşların uğradığı bir merkez haline geldi. Burada mutfak ve fırınımız var. Fırınımızda günlük 100 bin ekmek, mutfağımızda ise 50 bin kişilik yemek çıkartılıyor. Geçen ay yaşanan sıkıntılarda merkezimiz tam kapasite çalıştı ve her gün hazırlanan yemek ve ekmekler kapımıza kadar gelen kardeşlerimizle paylaşıldı. Bundan sonraki dönemde de bu şekilde devam edecek inşallah. Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Yapılanlara rağmen yardımların denizde kum tanesi gibi kaldığını aktaran Oruç, vakfın ilk kurulduğu sıralarda savaş süresince Kosova'ya 250 tır yolladıklarını, şu anda aynı sayıda tır dolusu malzemeyi birkaç gün temin ederek Suriye'ye gönderebildiklerini vurguladı.

IICO Genel Müdürü Salim Abdullah Hamadah da İHH ile Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Hamadah, "Gönül ister ki burada ki malzemelerle içeriye girelim, o kardeşlerimize hemhal olabilelim, ahvallerini gözlerimizle görebilelim ve bizzat ellerimizle yardımları dağıtabilelim ama maalesef içerideki durum buna müsaade etmiyor" dedi.

Konuşmaların ardından insani yardım konvoyu, Kilis'ten Suriye'ye doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024