İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’ye vefa borcu için maske üretiyorlar
Şanlıurfa’da ikamet eden Suriyeli kadınlar, İHH İnsani Yardım Vakfı koordinasyonunda Türkiye’deki ihtiyacı karşılamak için gönüllü olarak maske üretimine başladı.
Suriye, Türkiye 26.03.2020

Şanlıurfa’nın Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli faaliyetler yürüten Suriyeli kursiyerler, koronavirüse karşı Türkiye'nin uyguladığı tedbirlere destek olmak için kolları sıvadı. Merkezdeki Suriyeliler, koruyucu ipek kumaştan sürekli kullanılabilecek maske üretimine başladı. 15 kadının gönüllü olarak çalıştığı merkezde ayrıca 10 erkek çalışan da bulunuyor.

Merkezin sorumlusu, Suriyeli Muhammed Şaha, yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır Türkiye'de olduğunu söyledi. İnsanların virüsten korunmak için her türlü tedbiri almaya çalıştığını anlatan Şaha, çoğu kişinin maskeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Şaha, maskeleri merkezde görev alan kadınların yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz bir grup Suriyeli, İHH için gönüllü olduk. Gönüllü olarak insanların asgari ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Şu an maske talebi var. Günlük bin adet üretim yapıyoruz. Bunu ücretsiz yapıp, dağıtıyoruz. Türkiye'de kardeşlerimiz bizim için bugüne kadar çok şey yaptı, biz de onlar için şu anda basit bir şey yapabiliyoruz, keşke daha fazla şey yapabilseydik. Bizim yaptığımız, Türk kardeşlerimizin bize kapılarını ve gönüllerini açmasının yanında çok basit kalıyor. Bunları fakir ve yetimlere, Suriyeli-Türk ayrımı yapmaksızın dağıtıyoruz. Bu konuda bağışta bulunup yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Destek geldiği müddetçe ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz."

eubl-lowkaagfu-.jpeg

"Vefa borcu olarak üretiyoruz"

Merkezde çalışan kadınlar ise çocuklarını evde bırakarak gönüllülük esasıyla yoğun bir mesai harcadıklarını ifade ettiler. Suriye’den geldiklerinde Türkiye’nin kapılarını açarak kendilerine çok yardımcı olduklarını ifade eden kadınlar, “Biz de şimdi Türkiye için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, bir nevi vefa borcumuzu ödüyoruz” dediler.

behcet-atila.jpeg

“Günlük bin maske üretiyoruz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla da merkezin sürekli dezenfekte edildiğini, çalışanların da maske ve bonelerle titiz bir mesai içinde olduğunu aktardı. Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde üretim yaptıkları bilgisini veren Atilla, "Suriyeli gönüllülerimiz ile günde bin maske yapıyoruz. Yetim ve fakir ailelerimize dağıtacağız. Yeri geldiğinde kurumlarımızın da ihtiyaçları doğrultusunda talebe yetişmeye çalışacağız. Gönüllü şekilde çocuklarını evde bırakıp bu zor günlerde ihtiyaç sahipleri için maske yapmaya gelen Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022