İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halep’te 2 yıldır süren saldırıların bilançosu ağır
Suriye’de 2.inci yılını doldurmak üzere olan kriz ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Halep’i yerle bir etti.
Suriye 11.03.2013

Yaklaşık iki yıl önce başlayan çatışmalar Suriye’nin önemli kentlerini yerle bir etti. Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan ve ticari bir merkez sayılan Halep ağır silahlarla sürekli bombalanıyor.

Suriye içerisindeki mazlum halka yardım götüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin Halep’te yaptığı incelemelerde bugüne kadar kentin yüzde 35’inin yıkılmış olduğu öğrenildi.

Suriye’nin önde gelen sanayi ve ticaret merkezi olan kent sakinleri bugün günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Halep’te yaşayanlar ağır silahlarla yapılan saldırıların yanı sıra açlık ve salgın hastalıklarla da mücadele etmeye çalışıyor.

İnsanlar su ve ekmek gibi temel yaşam malzemelerine ulaşmakta güçlük çekiyor. Alt yapının tamamen zarar gördüğü Halep’te, Suriyelilerin kullandığı su son derece tehlikeli bakterileri içinde barındırıyor.


700'ü çocuk, 14000 kişi hayatını kaybetti

En çok sivillerin zarar gördüğü çatışmalar nedeniyle bugüne kadar sadece Halep’te 14 binden fazla masum insan öldü, 50 bin kişi yaralandı. Keskin nişancılar ve ağır silahlarla yapılan saldırılarda 0 – 12 yaş arası 700’den fazla çocuk hayatını kaybetti.

Rejim güçlerinin hastaneleri ve fırınları özellikle hedef aldığı kentte şu ana kadar bombalanan hastane sayısı ise 4’e ulaştı. Bu hastanelerde tedavi gören 270 kişi yapılan saldırılarda hayatını kaybetti.


Fırınlar özellikle hedef alınıyor

Suriye genelinde yüzlerce fırın rejim güçleri tarafından bombalandı. Halep’te de birçok fırın bu saldırıların hedefi olurken yüzlerce insan da ekmek kuyruğunda hayatını kaybetti.

Çok sayıda fırının saldırılara maruz kaldığı kentte insanlar temel yaşam malzemesi olan ekmeğe ulaşmakta zorluk çekiyor. Sağlam kalan birkaç fırın İHH tarafından bölgeye ulaştırılan un yardımı ile zor şartlar altında halkın ekmek ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

 

Bin kadın tutuklu var

İki yıldır devam eden olaylarda Halep’te yaklaşık bin kadın rejim güçleri tarafından tutuklandı.

Bu güne kadar 95 kadın işkencelerde hayatını kaybetti. Yüzlerce tutuklu ise kayıp ve yakınları onlardan haber alamıyor.


12 gazeteci hayatını kaybetti

Diğer yandan hayatını kaybedenler arasında bölgede görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler de bulunuyor.

Suriye’de yaşanan dramı dünyaya aktarmaya çalışan gazeteciler keskin nişancıların hedefi oluyor.

Bugüne kadar sadece Halep’te aralarında uluslararası medya kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 12 gazeteci hayatını kaybetti.

Havadan ve karadan sürekli bombardımana maruz kalan Halep'te yaşayan yaklaşık 6 milyon insan acil olarak temel gıda ve yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022