İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vanlılar Suriye için harekete geçti
Depremzede kentimiz Van'da Suriye için 10 tır yardım hazırlanıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 18.12.2012

Depremzede Vanlılar, Suriye halka 10 tır yardım gönderme hedefiyle çalışma başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın davetiyle bir araya gelen VAHÖP’e (Van Hak Ve Özgürlükler Platformu) üye İslami STK’lar gerçekleşen kahvaltıda Suriyeli kardeşlerimize yardım kampanyası başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Van ekibinin ve özellikle Vanlı İHH kadın gönüllülerinin düzenlediği kahvaltı organizasyonuna Özgür-Der ev sahipliği yaptı.

Karlı ve soğuk bu kış gününde çadırda yaşamanın açıkta kalmanın zorluğunu bilen Vanlılar Suriye halkının yanında olduklarını yardımlarıyla da gösterdi.

Van’da henüz daha depremin izleri devam ederken, özellikle küçük esnafın depremin etkisini hala üzerinde taşıyarak ekonomik sorunlar önemli oranda devam etse de Van Suriye için bütün Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma gerçekleşti.

Düzenlenen Suriye programında İHH İnsani Yardım Vakfı adına açılış konuşması yapan Ercan Çıplak İHH’nın yapmış olduğu çalışmaları anlatarak Van olarak 10 TIR’dan oluşan bir yardım kampanyası için bugün başlangıç yaptıklarını ve bu çalışmayı Van’daki birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte gerçekleştireceklerini kampanyayı birlikte yürüttüklerini ifade etti. Van’da Suriye halkı için toplanacak ayni yardımlar Van İHH Prefabrik kentin idare merkezine teslim edilebilecek. Özellikle başta un olmak üzere gıda, battaniye, ısıtıcı, kışlık giysi, kışlık ayakkabı gibi kış şartları için acil olan ihtiyaçları gidermeye çalışılacak.

Programda konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez, Suriye halkı için Vanlıların bu organizasyonunun Türkiye’de herkese örnek ve teşvik vesilesi olacağını belirtti. Sönmez “Suriye halkının yaşadığı insani dram, siyasi mülahazaların, değerlendirmelerin altında kalmıştır. Suriye içinde de diğer ülkelere sığınan kamplarda da büyük insani kriz vardır. Büyük problemler yaşanmaktadır. Suriye halkı ‘açız, üşüyoruz, ölüyoruz’ diyor. Bu hakikatin ta kendisidir. Her gün kadın ve çocuk katliamı, hapishanelerdeki yüz binlerce mazlum, kayıplar, parçalanmış aileler, Suriye halkının dayanılmaz problemleri iken bir de çadırlarda soğukla ve açlıkla mücadele etmeye çalışmaktadırlar. Bizlere düşen Suriye içinde ya da kamplardaki muhacirlere yardımcı olmak, destek olmaktır. Yapabilecek çok şey olduğunu da siz Vanlılar gösterdiniz. İHH Suriye içinde de kamplarda da yoğun bir şekilde yardım dağıtımı gerçekleştirmektedir. Dünyanın dört bir yanında gelen yardımları da İHH koordine ederek Suriye içinde dağıtmaktadır. Ancak ihtiyacın boyutu büyüktür ve daha fazla desteğe ihtiyaç vardır” dedi. Program soru-cevaplardan sonra sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024